• DOLAR 32.985
  • EURO 35.389
  • ALTIN 2458.699
  • ...
Deprem bölgesinde 500 çelik konstrüksiyon yeni okul yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanı Özer, incelemelerini sürdürdüğü Kahramanmaraş'taki çadır kentte açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde yürütülen "eğitimde normalleşme seferberliği" konusundaki çalışma planlarını dile getiren Bakan Özer, okulların hızla inşası için gerçekleştirilecek faaliyetleri anlattı.

Bu noktada kalıcı adımlar atmak adına hızla harekete geçildiğini bildiren Bakan Özer, "Bu bölgeye 500 tane yeni ve çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul, yani sabit okul yapacağız." diye konuştu. Özer, "Bu konudaki planlamaların son aşamasındayız. Hızlı bir şekilde yeni okullarla bölgemizi takviye etmeye devam edeceğiz. Bunlar kalıcı okul olacak ve kaldırılmayacak." ifadesini kullandı.

Yeni nesil yapı teknolojisi kullanılarak inşa edilecek okulların deprem güvenliğini sağlayıp hızlıca oluşturulacağını belirten Özer, "18 milyon 750 bin öğrencimiz eğitim öğretimine devam ediyor. Şu anda bölgedeki 4 ilimizde 861 bin öğrencimizi de eğitim öğretimle buluşturmak için Bakanlığımızın tüm imkânlarını seferber ediyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir