DSÖ'den Ramazan tavsiyeleri
Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar mübarek Ramazan ayının başlaması için günler sayıyor. DSÖ Ramazan öncesi oruçluyken dikkat edilecek husuları açıkladı.
DSÖ bu yıl şu tavsiyeleri yayınladı:
Bu yıl mübarek Ramazan ayı 22 veya 23 Mart’ta başlayacak ve bir ay sonra Şevval hilalinin gökyüzünde görülmesiyle sona erecek.
Bu mübarek aya hazırlanırken, ay boyunca sağlıklı kalmak için önemli olan oruç kurallarını aklımızda tutmalıyız.
Bol su İçme: Oruç sahurla başlayıp iftarla biter. Bu arada, vücudun susuz kalmaması ve kaybedilen besin maddelerinin yerine konması için bol su içmeyi unutmamalıyız.
Meyveler: Vücudun su ihtiyacını karşılamaya ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için daha yüksek su içeriğine sahip meyve ve sebzeleri tüketmek gerekir.
Serin ve gölgeli bir yerler: En az 15 ila 16 saatlik oruçta, vücudun su kaybını azaltma ve sağlıklı kalması için serin ve gölgeli bir yerde olmak önemlidir.
Sahur: Sebzelerin, bir porsiyon karbonhidratın ve protein açısından zengin gıdaların karıştırılması, vücudun enerjisini artırmak için çok önemlidir.
Tatlılar: İftardan sonra çok tatlı yemekten de kaçınılması tavsiye edilir. Yağdan zengin gıdaların tüketimi de sınırlandırılmalıdır.
Kızartma gıdalar: Ramazan ayında vücut sağlığını korumak için kızartma dışında yemek hazırlama yöntemlerinin kullanılması tavsiye edilir.
İqna