• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı'ndan Adıyamanlı depremzedelere lahmacun ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çok sayıda lahmacun ustası, depremzedeler için farkındalık oluşturmak, farklı bir yemek yemelerine vesile olmak amacıyla 9 bin kişilik lahmacun pişirdi.

Umut Kervanı aşevinde dağıtılan lahmacun ve ayran ikramını almak için sıraya giren depremzedeler ciddi yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık 40 gündür kuru bakliyat türü yiyecekler yiyen depremzedeler, yapılan farkındalık çalışmasıyla farklı bir yiyecek yeme imkânı buldu.

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş

"Farklı il ve ilçelerden de bu tür farkındalık çalışması bekliyoruz

Yapılan çalışmayla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, "Depremin 41'inci günüde Şanlıurfa Siverekliler bir dayanışma içerisinde 9 bin kişiye lahmacun yaptılar. Biz de Umut Kervanı olarak bu lahmacunları dağıtıyoruz. Çevre il ve ilçelerden bu gibi faaliyetleri yapmalarını talep ediyoruz. Çünkü insanlar 40 gündür kuru bakliyat tüketiyorlar. Burada ciddi bir yoğunluk var. 40 gündür birbirine benzer yiyecekler yiyorlar. Lahmacun, içli köfte, sarma, dolma gibi bizim yapmakta zorlanacağımız yemeklerin çevre il ve ilçeler bu çeşit yardımlarda bulunurlarsa çok müteşekkir oluruz. Bunun dışında özellikle yağ ve şeker konusunda ciddi orunlar var. Yardımseverlere bu anlamda yardım yapma çağrısında bulunuyoruz. Umut Kervanı olarak hayırseverler ile depremzedeler arasında köprü olmaya devam ediyoruz." dedi.

İsmail Tufan

Umut Kervanı Adıyaman Koordinatörü İsmail Tufan da lahmacunların yapılıp dağıtılmasına katkı sunanlara teşekkür etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir