• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
2023 seçimlerinin sonucunu HÜDA PAR BELİRLEYECEK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı TV programında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha önce Millet İttifakı adayı partilerle de görüşmeleri olduğunu ama o zaman kendilerine yönelik bir saldırı olmadığı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı sonrası o partilerin HÜDA PAR’a yönelik sözlü saldırılarını arttırdığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Millet İttifakı’nın hesabına göre bu iş bitmişti. Kendilerinden çok emin bir şekilde 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak diyorlardı. HÜDA PAR’ın bu adımı (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı) bütün hesapları bozduğu için bu kadar sert çıkışları oldu. HÜDA-PAR, 2023 seçimlerinde kilit partidir. HÜDA PAR o dengedeki seçimi öyle bir hale getirdi ki 13. Cumhurbaşkanını HÜDA-PAR seçecek." İfadelerini kullandı.

ÖZRÜNÜZÜ KABUL ETMİYORUM

Yapıcıoğlu, söylediği yalandan dolayı özür dileyen, eski Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç'e tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, kendisine ilişkin 'şeriat' istediğini söylediğine dair ifadeler kullanan ve iddiasının yalan çıkmasının ardından özür dileyen, CHP'ye yakınlığıyla bilinen eski Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç'e de cevap verdi. Yapıcıoğlu, “O programda şeriatla ilgili hiçbir soru yoktu. (Şaban Sevinç'in sözleri) Özrünüzü kabul etmiyorum. Çıktığınız her kanalda HÜDA-PAR'la ilgili tezviratta bulundunuz. Biz kardeşlik istiyoruz.” dedi.

HÜDA-PAR; DOĞRU KİMDEN GELİRSE GELSİN ONU DESTEKLER

Her zaman doğrunun yanında olduklarını ifade eden Yapıcıoğlu, “Eğer biz Kılıçdaroğlu'nu destekleseydik şu an bizi eleştirenler alkışlardı. Karşılaştığımızda birbirimizden farkımız yok deyip, kameraların karşısına geçince, benzer şeyler söyleyin ya da sükut edin. Siyaset bu değildir. İnsanın bir yüzü, duruşu olur. HÜDA-PAR; doğru kimden gelirse gelsin onu destekler, yanlış kimden gelirse gelsin karşı çıkar.” Şeklinde konuştu.

NEDEN ERDOĞAN'I DESTEKLİYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerinin nedenlerini açıklayan Yapıcıoğlu, “İki büyük blok var. Bu iki adayın mukayesesini yaptığımızda Erdoğan'ı tercih ediyoruz. Etrafımız bir ateş çemberi. Böyle bir ortamda dirayetli bir duruş ortaya koyacak yönetici lazım Türkiye'ye. Başkanlık sistemi geldi, 2018'de ilk seçimi yapıldı. Millet İttifakı yeniden parlamenter sisteme döneceklerini söylüyor. Nasıl olacak? Anayasa taslaklarını açıkladılar. Cumhurbaşkanını yine halkın seçeceğini söylüyorlar. Cumhurbaşkanı olmak için yüzde 50, diğer tarafta yüzde 25 alan Başbakan var. İttifak sisteminden dolayı 10 tane parti belki Meclis'e girecek. En çok oy alan partinin başkanı başbakan olacak. Yüzde 30 oy alan yetkili olacak, yüzde 50 alan yetkisiz olacak. Diyelim ki Millet İttifakı'nın adayı kazandı ve parlamenter sisteme geçiş yaptılar. Parlamenter sistemde seçimden birinci çıkan parti hükümeti kurma görevi alır. Faraza Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçildi. Şu an bütün anketlerde AK Parti birinci sırada görünüyor. O sistemde Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Genel Başkanı'nı çağırıp hükümeti kurma görevini verecek mi? Bütün kavga Cumhurbaşkanlığı ve yardımcılığı için miydi? Millet onu demeyecek mi? Yağmur gibi kriz yağabilir.” dedi.

CHP DEĞİŞMEZ

CHP’nin değişmeyeceğini söyleyen Yapıcıoğlu son olarak şunları dile getirdi; CHP'nin kurumsal kimliği ve duruşu var. Kemal Bey'in söylediği şeyleri yapmasına izin verecek mi? Hiç sanmıyorum. Bu memleketi CHP'ye teslim etmek, Türkiye'nin kayıp yüzyılına bir kayıp yüzyıl daha eklemek demektir. Kemal Bey değişmiş olabilir. CHP değişti mi? CHP değişmez. Değişirse CHP olmaktan çıkar.” İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR'a atılan iftiralara erişim engeli

YALANLARI TUTMADI

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, HÜDA PAR'ı, Hizbullah ile ilişkilendiren iddialarda bulunan 47 haber ve paylaşımına erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından yoğun iftira ve karalama kampanyalarına maruz kalan HÜDA PAR, yalan haberlere erişim engeli getirilmesi için İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulundu. HÜDA PAR'ın başvurusunu dikkate alan mahkeme, 47 haber ve paylaşımına erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi. Konuya dair HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Partimizin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn. Erdoğan'a desteğini açıklamasına müteakip, medyada hakaret ve iftira yoluyla karalama furyası başlatılmıştır. Delilsiz ve mesnetsiz iddialara ilişkin İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nce erişimin engellenmesi kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

AĞZI OLAN YALAN VE İFTİRAYA BAŞVURARAK KONUŞAMAZ/KONUŞMAMALI

Söz konusu karar ile ilgili bir başka açıklama da HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin'den geldi. Şahin, açıklamasında, “HÜDA PAR’ın Hizbullah’la bağına dair haberlere erişim engeli!

İstanbul 8.Sulh C. Hakimliği, HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile bağına ilişkin 47 haber hakkında erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi. Bu daha başlangıç. Ağzı olan yalan ve iftiraya başvurarak konuşamaz/konuşmamalı." dedi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamış, Parlamento seçimleri ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü kaydetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir