• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İşgal güçleri Filistinli genci şehit etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, 23 yaşındaki Yezen Ömer Cemil Hasib’in işgal güçlerinin üzerine açtığı ateşle şehit olduğunu açıkladı.

İşgal güçleri Filistinli gencin şehit olduğu olayın ardından Ramallah’ın kuzey girişini her iki yönde geçişlere kapattı ve bölgeye ek kuvvet gönderdi.

İşgal güçleri bir gün önce de Cenin kentine baskın düzenleyerek 4 kişiyi şehit etmiş ve 18 kişiyi yaralamıştı.

Filistinli gencin şehadetiyle birlikte yılbaşından bu yana işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 89’a yükseldi.

Dün akşam ayrıca Ramallah’ın batısındaki Deir İbziğ köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda iki gencin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, gençlerin işgal güçlerinin ateş açması sonucu bacaklarından gerçek mermilerle yaralandıklarını ifade etti.

Filistin Bilgi Merkezi Kudüs’te, Ramallah’ta, Cenin’de, Kalkiliya’da, Selfit’te, Nablus’ta, Beytlahim’de ve El-Halil’de işgal güçleri ve Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.

Batı Şeria’da dün direniş eylemlerinde de artış görüldüğü, 5’i ateş açma ve ikisi molotof kokteyli atma eylemi olmak üzere toplam 40 direniş eylemi gerçekleştirildiği kaydedildi.
 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir