• DOLAR 32.203
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2437.541
  • ...
Umut Kervanı Adıyaman'da tatlı ikramında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ilk gününden bu yana yardım faaliyetlerine ara vermeden çalışan Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesinde binlerce insana sıcak aş dağıtımına devam ederken bunun yanında ikramlarda bulunmayı unutmuyor.

Bugün öğle vaktinde pişirilen tatlıları dağıtan Umut Kervanı Vakfı gönüllülerinin yüzlerindeki ve dillerindeki samimiyet de gözden kaçmadı.

Batman'dan gelerek Adıyaman'da Umut Kervanı Vakfı bünyesinde çalışan gönüllüler, Allah rızası için deprem bölgesine geldiklerini söyledi.

Depremde vefat edenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Emircan Kanat, "Batman'dan Adıyaman'a Umut Kervanı gönüllüsü olarak geldik. Bizler az önce amcalarımıza, dayılarımıza, teyzelerimize prenses kız kardeşlerimize tatlı dağıttık. Öncesinde de söylemiştik; 7/24 sıcak çorba mevcuttur. Sıcak yemeğimiz mevcuttur. 2 haftadır burdayım. Bayrama kadar da  burada kalmayı  düşünüyorum." dedi.

"Umut Kervanı olarak 24 saat aktif çalışıyoruz"

Batman'dan Umut Kervanı aracılığıyla gönüllü olarak çalışmak için geldiklerini belirten Hüseyin Abacı, "Bir haftadır Adıyaman'da çalışıyoruz. Rabbim Umut Kervanı'ndan razı olsun. Rabbim yardım gönderen halkımızdan razı olsun. Biz Umut Kervanı olarak 24 saat aktif çalışıyoruz elhamdulillah. Arada bir çikolata olsun, abur cubur olsun çocuklara götürüp ikram ediyoruz. Rabbim yardım gönderen, yardım eden, burada gönüllü olarak çalışan bütün halkımızdan, milletimizden razı olsun." şeklinde konuştu.

Depremzedelerle dayanışmada çalışan bir diğer gönüllü Ali Osman Kaşvut ise, "Batman'dan Umut Kervanı ile beraber gönüllü olarak geldik. Buradaki depremzede kardeşlerimize yardım etmeye geldik. 24 saat burada sıcak yemeğimiz pişiyor. Bu anlamda bizim de bir farkındalığımız olsun diye tatlı pişirdik, parkta oturan kardeşlerimize ikram ettik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir