• DOLAR 34.171
  • EURO 37.191
  • ALTIN 2961.384
  • ...
Vanlı STK'ları ramazan bereketi sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaptıkları çalışmaların rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayı ile bereketlendiğini belirten STK yetkilileri, binlerce aileye yardım ulaştırdıklarını belirttiler.

 

On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayı tüm bereketi ve coşkusuyla devam ediyor. Ramazan ayının gelmesiyle yardım faaliyetlerini arttıran, Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği, Dost kapısı ve Veren El Derneği gibi kentte aktif olarak yardım faaliyeti yürüten STK'lar bu ayın bereketi ile çalışmalarının bereketlendiğini ifade ettiler.

 

"50 aile ile yola çıktık şu an 5 bin aile tespitimiz var"

2011'yılında faaliyetlerine başladıklarını ve kısa süre içerisinde halkın teveccühünü kazanmayı başardıklarını söyleyen Rahmet Eli Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Yalçın Tay, "Yardım çalışmalarımıza ilk önce 50 aileye ulaşarak başladık. Ve çok kısa bir süre içerisinde 5 bine yakın fakir ailemiz bize başvuruda bulunmuş, hemen hemen hepsinin de tespitine gitmişizdir. Tespit ettiğimiz bu aileleri derecelendirmek suretiyle her ay düzenli olarak 300 fakir ailemize yardım ediyoruz. 800'e yakın ailemize de 2 ayda bir veya 3 ayda bir yardımlarımızı ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

 

"Bu işte Allah'ın rahmet ve bereketini görüyoruz"

Yardımlarının gıda, giyim, temizlik maddeleri ve nakdi yardımlardan oluştuğunu belirten Tay, "Açıldığımız günden beri Allah-u Teâlâ'nın rahmet ve bereketini görüyoruz. Allah rızası için bir iş yapıldığında Allah da o işin önünü açıyor. Geçen yıl ramazan ayında esnaf ve hayırsever kardeşlerimizin katkılarıyla bin 500 ailemize ramazan paketi dağıtmıştık. Bu sene hedefimiz 2 bin ailemize ramazan paketi dağıtmaktır. Şu ana kadar bin 300 ailemize paketlerini ulaştırdık. Dağıtım çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor. Bu konuda hayırsever kardeşlerimizin gönüllü üyelerimizin desteklerini bekliyoruz. Bu dağıtımları gönüllü kardeşlerimizle beraber hem gece hem gündüz çalışarak yürütüyoruz " ifadelerini kullandı.

 

"Ramazan kampanyamız devam ediyor"

Öte yandan muhtaç ailelerin başvurularının devam ettiğini ifade eden Tay, 50 TL'lik ramazan paketi çalışmalarını devam ettiğini belirterek, "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" hadisini hepimiz biliyoruz. Onun için tüm hayırsever halkımızı kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

"Yardım Çalışmalarımız ramazan boyunca sürecek"

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği yetkilisi İbrahim Çinkılıç, İHH'nın uluslararası çalışan bir STK olduğunu ve 5 yıldır Van'da faaliyet yürüttüğünü hatırlatarak, "Çalışma alanlarımız oldukça geniştir. 2009 yılından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle 2011'de yaşanan depremlerden sonra çalışmalarımızı hızlandırdık. Her sene ramazan ayında olduğu gibi rutin yardım çalışmalarımız devam ediyor. Kumanya dağıtımlarımız var. Hem vakıf merkezinde gelen kumanyalar var. Hem de ilimizdeki kumanyaları muhtaç ailelerimize ulaştırıyoruz. Özellikle yetim çocuklar başta olmak üzere bayramlık giyim veriyoruz. Bu ailelerimize yine vakfımızda çocuklara özel paketimiz geliyor. 400-450 civarında ailemize de aylık paket ulaştırdık. Bunun haricinde her sene umumi bir iftar çalışmamız olur. Bu sayede bin 500-2 bin kişilik bir iftar yemeği verilir. Bu sene de bu rutinin devamı olarak bu faaliyetlerimiz ramazan ayı boyunca da sürecek" dedi.

 

"Muhtaç ailelerimizin çocuklarını da unutmuyoruz"

Van'da yaklaşık olarak 8 yıldır faaliyet yürüttüklerini belirten Veren El Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilisi Lokman Özalp, "8 yıl boyunca devamlılık göstererek Van bölgemizde 450 en fakir mağdur aile seçtik. Bu 450 aileden de 250 en zayıf olan dul, fakir ve yetim ailelerimizi seçtik. Şu anda bu ailelerimize yardım eli uzatıyoruz. Ramazan ayında da bu yardımlarımızı çoğaltarak devam ettiriyoruz. Bu kapsamda bu hafta 50 aileye yardım eli uzattık" şeklinde konuştu.

 

Gittikleri muhtaç ailelerin çocuklarını unutmadıklarını vurgulayan Özalp, "Kendilerine yardım ulaştırdığımız ailelerimizin çocuklarını da unutmuyor ve en güzel oyuncaklardan alarak bu fakir ailelerimizin çocuklarının da yüzünü güldürüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"1998'den bu yana çalışmalarımız sürüyor"

Dost Kapısı Derneği Van Şubesi Başkanı Kasım Öztunç, da normal zamanlardaki çalışmalarının ramazan ayının gelmesiyle bereketlenerek devam ettiğini ifade ederek, "1998 de Dosta Kapısı Derneğimizi resmi olarak Van'da açtık. O günden bugüne faaliyetlerimiz devam ediyor. Deprem dolayısı ile Beşiri Derneği, Van TUSİAD, Van Dost Kapısı derneği, Semerkant Vakfı ile birlikte Türkiye genelinde Vanlı depremzedelere yönelik çalışmalarımız oldu" diye konuştu.

 

Önceki ramazan aylarında iftar yemekleri verdiklerini ancak bu sene binalarının yapım aşamasında olduğu için böyle bir imkânlarının olmadığını belirterek, "Ramazana mahsus bu sene yaklaşık 350 kişilik yardım listemiz var. Birinci ve ikinci derece fakirlerimiz var. Onlara sadece ramazanda değil sürekli yardım ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Zengin ailelerin ramazan ayındaki yaşamları ile normal zamanlardaki hayatlarını karşılaştırmasını isteyen Öztunç, "Bu orucu kıyaslasınlar. Bizim oruçlu halimiz fakirin sürekli içinde bulunduğu haldir" hatırlatmasında bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir