• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Molla Emin Tetik: Müslümanlar, Ramazan için bir program hazırlığı içinde olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İman edenlerin büyük bir heyecanla beklediği Ramazan ayı, 23 Mart 2023'te başlayacak. Ramazan Bayramı ise 21 Nisan Cuma günü ihya edilecek.

Bakara suresinin 185'inci ayetinde "Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun…" diye buyruluyor.

Mübarek ayların en mühimi ve üç ayların sonuncusu Ramazan ayına yaklaşılırken Müslümanları da tatlı bir heyecan sardı. Peki bu ayı nasıl değerlendirmeli ve nasıl bir program hazırlamalıyız?

Ramazan ayında bizlere yöneltilen arınma ve istikamet kazanma çağrısına kulak vererek manevi hayatımızı gözden geçirmemiz gerektiğini ifade beden Molla Emin Tetik, tıpkı vücudun zaman zaman topyekûn muayeneden geçirilmesi gibi manevi dünyamızı da gözden geçirmemiz gerektiğine dikkat çekti.

"Ramazan başlamadan Müslüman kendine çeki düzen vermeli ve Ramazan'a hazırlanmalı"

Müslümanların 11 ay boyunca yaptıkları hata ve yanlışlardan dönmek için Ramazan’ın muhasebe ve arınmak için iyi bir fırsat olduğunu hatırlatan Mola Emin Tetik, "Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına girmek üzereyiz. Ramazan başlamadan bir Müslüman ilk önce kendine bir çeki düzen vermeli ve kendini Ramazan ayına hazır hale getirmeli. 11 ay boyunca yaptığımız iyilik, kötülük yâ da boşa harcadığımız zamanın muhasebesini yapmalı ve üzerinde birazcık tefekkür etmelidir." dedi.

"Ramazan başlı başına bir programdır"

Bir Müslümanın Ramazan öncesi nasıl bir hayat yaşadığına ve vaktini nasıl ve nerelerde geçirdiğine bakıp heba ettiği zamanı nasıl geri kazanabileceğinin hesabı içerisinde olması gerektiğine dikkat çeken Tetik, "Geri kalan zamanımızı Allah'a karşı nasıl ifa edebilirim? Düşüncesi içinde olmalıyız ki Ramazan bunun için bir fırsattır. Ramazan başlı başına bir programdır. Ramazan öncesi bir hazırlık içinde olalım ki Ramazan boş geçmesin, o manevi hava ile teneffüsü soluyabilelim. Madem Ramazan ayı kapımızı çalmak üzere, Allah ta kullarını mağfiret sofrasına çağırmakta. Bizi ateşten azat etmek istiyor. Biz de o zaman Rabbimizin çağrısına icabet edelim." şeklinde konuştu.

"Madem rabbimiz bizi ateşten kurtarmak istiyor o zaman çağrısına uyalım"

Ramazan ayına sayılı günler kala eski mod'umuzu silip rabbimizin razı olacağı bir mod'un içerisine girmemiz gerektiğini ifade eden Tetik, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Allah'u Teâlâ Bakara Suresi 186. ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor:  'Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. Şu halde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulabilsinler.' Bu nedenle daha fazla rabbimize iltica etmemiz, yönelmemiz ve hayatımıza bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Yıl boyunca geçirdiğimiz yaşamın muhasebesini yaparak yeni bir moda geçmemiz gerekiyor." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir