• DOLAR 34.167
  • EURO 37.1
  • ALTIN 2947.697
  • ...
"Basın doğru kullanıldığında toplumu aydınlatır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Valisi Yılmaz Arslan yazılı bir basın açıklaması yaparak, Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesi sonrası yayınlanan gazetelerin sansür memurlarına verilmeden basıldığı 24 Temmuz 1908'in yıldönümü olması münasebetiyle tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutladı.

 

Vali Arslan yaptığı açıklamada, hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının kamuoyunu tarafsız, doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirerek, meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesi içinde önemli bir misyona sahip olduğunu söyledi.

 

"Gelişmiş demokrasilerin olmazsa olmazı olan 'Basın Özgürlüğü' kamu yararı doğrultusunda kullanıldığında toplumun aydınlanması hususunda olmazsa olmazlardandır" diyen Arslan, "Batmanımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşması ve bu başarının ülkemize olumlu yansımalarının sağlamasında biz yöneticiler kadar basın mensuplarımıza da görev ve sorumluluk düşmektedir. Bizlerin bu kazanımın değerini bilerek ve geliştirerek, birbirimize ve topluma karşı sorumluluğumuzu sansürün kaldırıldığı ilk günkü heyecanla yerine getirmek durumundayız. Basının görevini ifa ederken empati ile hareket etmesi ve insan haklarına duyarlılık anlamında toplumsal öncülük yapması temel beklentimizdir. Bu vesileyle Basın Bayramınızı kutlar, basın meslek ilkeleri doğrultusunda, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yaptığınız çalışmaların devamını dilerim" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir