• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul'da "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valiliğinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, İstanbul, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Düzce, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli ve Edirne valileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, her seçim döneminde bu güvenlik koordinasyon toplantılarını yaptıklarını, daha önce yapılan tüm toplantılara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlık yaptığını ancak yaşanan deprem nedeniyle bölgede yoğun çalışma mesaisi sebebiyle başkanlık yapamadığını söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy

Türkiye'yi çok önemli bir seçim sürecini beklediğini belirten Ersoy, "İçişleri Bakanlığı olarak bugüne kadar bütün seçimlerde anlımızın akıyla görev ifa ettik. Bugüne kadar icra ettiğimiz seçimlerden elde ettiğimiz tecrübelerimizle, birikimlerimizle bu seçimde de yine aynı özenle, aynı gayretle, sorumluluğumuzu yerimize getireceğini de getireceğimizden eminiz. İçişleri Bakanlığı olarak bizim buradaki pozisyonumuz son derece açık ve nettir. Seçim halkın seçimidir. İşin siyasi anlamı, sonuçları Bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımızda değildir. Bizim görevimiz vatandaşımızın özgür iradesini, sağlıklı bir şekilde herhangi bir aksiliğe, aksaklığa veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı temin etmektir." dedi.

Seçim güvenliğini her zaman üç noktada ele aldıklarını, bunların birincisinin seçim öncesi kampanya ve propaganda dönemi, ikincisinin seçim günü oy verme güvenliği, üçüncüsünün ise seçimden sonra oyların sayılması, sonuçların, tutanakların, listelerin, bütün evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı bir şekilde iletilmesi olduğunu ifade etti.

Ersoy, "Oy verme gününden öncesi tedbirlerimiz için de miting alanları, toplanma alanları, stant çalışmaları, broşür dağıtımı ve bu seçim döneminin ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar gibi programlardaki hassasiyetlerimizi dikkate alacağız. Ortamdaki güvenliği de tesis etmek maksadıyla özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provokasyonların ortaya getirilmesini ve dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da ilgili birimlerimiz sürekli görevleri başında olacaktır." diye konuştu.

Güvenliğin özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için var olduğuna değinen Ersoy, "Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken bir üçüncü göz kullanacağız. Alınan tedbirleri dışarıdan izleyecek, kontrol edecek birimleri mutlaka oluşturacağız. Ayrıca seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali, afiş vesaire dağıtmasına izin vermeyeceğiz. Takdir edersiniz ki bu çalışmalarda kişiler bazen aşırı tepkiler gösterebiliyor. Gerginlikler yaşanabiliyor." şeklinde konuştu.

Ersoy, seçim günü emniyet, jandarma ve sahil güvenlik olmak üzere 601 bin 251 personelin görev yapacağını, güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla helikopter, İHA, uçak (İKU), drone gibi bütün hava unsurlarının, gemi ve botların, muharebe araçlarının da hazır bulunacağını kaydetti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir