• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay'ın merkez Defne ilçesinde her gün sıcak yemek dağıtımının yanı sıra salı, perşembe ve cumartesi günleri de ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim ve ayni yardım yapan Umut Kervanı, gün içerisinde yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Avrupa Yetim Eli,  Yetimler Vakfı ve IHO Ebrar ile birlikte sürdürülen çalışmalar kapsamında, halkın ihtiyaçlarını karşılayan Umut Kervanı, kurduğu aşevi, belli günlerde yaptığı gıda yardımı, temizlik ürünleri dağıtımı ve sürdürdüğü mobil hizmet ile depremzedelere umut olmaya devam ediyor.

Umut Kervanı Hatay Koordinatörü Hakan Ayçoban

Hatay'da devam eden çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Hatay Koordinatörü Hakan Ayçoban, Defne ilçesinde kurulan tesiste oluşturdukları yardım dağıtım sistemiyle oluşabilecek izdihamların önüne geçerek yardım çalışması yaptıklarını kaydetti.

"Numara sistemiyle izdihama mahal vermeden yardım dağıtıyoruz"

Ayçoban, "Aşevimizde sıcak yemek çıkararak hizmet veriyoruz. Çok şükür kurduğumuz tesisimizin sistemi oturdu. Gelen depremzedelerimizi karşılayarak dağıttığımız sıra numaralarıyla hiçbir izdihama mahal vermeden düzenli bir şekilde ihtiyaçlarını almalarına olanak sağlıyoruz." dedi.

Ramazan ayında devam edecek çalışmalar için hayırseverlere çağrı

Ramazan ayı boyunca sürdürecekleri çalışmaların devamı için hayırseverlere yardımlarını sürdürmeleri çağrısında bulunan Ayçoban, "Önümüzde Ramazan ayı var. Bu ayda iftar yemekleri vermeye devam edeceğiz. Bu minvalde tüm hayırseverlere sesleniyor, destek olmalarını istiyoruz. Gerek iftar yemekleriyle ve gerekse diğer yardımlar hususunda köprü olmaya hazırız. Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun. Hayırlarının devamını diliyoruz. Allah bir daha bu ümmete böylesi afetler yaşatmasın." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir