• DOLAR 34.294
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2928.132
  • ...
"Basının bağımsız ve yansız olması gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan '24 Temmuz Gazeteciler Bayramı' nedeniyle yazılı basın açıklaması yaparak tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutladı.

 

Özdemir yaptığı açıklamada, 24 Temmuz 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinden sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, çıkarılmış olduğu bir gün olması dolayısıyla Basın Bayramı olarak kabul edildiğini hatırlattı.

 

Özdemir, basının çoğulcu, demokratik parlamenter sistemin vazgeçilmez kurumlarından birisi olduğunu vurgulayarak, basının özgür olmadığı bir ülkede gerçek demokrasiden ve insan haklarından bahsedilemeyeceğini söyledi.

 

Özdemir, aynı zamanda basının özgür olmasının yanında bağımsız ve yansız olması gerektiğine de işaret ederek halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basının, düşünce özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu ifade etti.

 

Özdemir, görevleri kamu adına gerçekleri araştırmak, ortaya çıkarmak ve bunu kamuoyuna duyurmak olan basın mensuplarının ortaya koyduğu emeğin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Büyük zorluklarla mesleğini icra etmeye çalışan ve kamunun haber alma hakkını kullanmasını sağlayan tüm basın mensubu kardeşlerime görevlerinde başarılar diliyorum. Demokrasinin gelişmesine büyük katkı sunan yerel ve ulusal bazda çalışan tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir