• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Zilan katliamını lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi, 1930 yılının Temmuz ayında Zilan Dersinde Devlet tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 15 bin insanın hayatını kaybettiği Zilan Katliamı yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Katliamı yapanlar bir kez daha lanetlendi.
 
15 bine yakın insanın acımasızca katledildiği kaydedilen açıklamada, katliamın gerçekleştirildiği derenin insanlarla dolup taştığı ve bayanların namuslarının kirleterek ölmüş cesetlere bile saygısızlık yapıldığına dikkat çekildi.
 
`Kavmini karanlıklardan nura çıkar ve onlara Allah`ın günlerini hatırlat` (İbrahim 5) ayetiyle başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bölgenin ezilmiş, zulme uğramış halkımıza Allah`ın yüzlerce gününden, yani tarihsel olaylarından, biri olan 1930 Temmuz ayında acımasızca gerçekleştirilen Ağrı - Zilan Deresi Katliamını hatırlatmayı Mustazaflar Cemiyeti olarak insani ve İslami bir vazife görüyoruz.
 
Ağrı - Zilan katliamlarında resmi rakamlara göre bölge halkından, çoğunluğu kadın, çocuk, yaşlı 15 bin hemşerimiz acımasızca katledilmiş. Bu rakam yerel kaynaklara göre 40 ila 45 bin arasında zikrediliyor.
 
Zilan Deresi Müslüman mustazaf Kürtlerin cesetleri ile dolup taşmıştır. Bacılarımız ve annelerimizin namusları kirletilmiş, ölmüş cesetlerine bile saygısızlık yapılmıştır.
 
Tüm bu yapılan zulümlerin müsebbiplerini lanetliyor ve onları Zuntikam olan Kahhar Rabbimize havale ediyoruz.
 
Ağrı Zilan Katliamı bölgemizde yapılmış diğer katliamlar gibi tarihi belgeleri mevcut bir katliamdır. Bugüne kadar mevcut siyasi iktidarların bu katliam hakkında yasal bir tahkikat başlatmamaları ve bu trajik olayı zikretmemeleri ağrı halkınca değerlendirilmekte ve bilinmektedir.
 
Geçmişini unutanların geleceği yoktur
Aziz Ağrı halkımızdan beklentimiz geçmişte ailelerine yapılan bu zulmü gündem yapıp nesilden nesile aktarmalarır. Bu vesile ile geçmiş unutulmayacak ve gelecekte bu tür katliamların tekerrür etmeyecektir.
Ne acıdır ki bu günde yaşanan katliamların kaynağı tarihte yaşanmış katliamların unutulup ders alınmamasıdır.
 
Bizler Ağrı Mustazaflar Cemiyeti olarak bu konuda halkımızın bütün maddi ve manevi sorunlarına karşı sorumluluk yüklenmekten çekinmeyeceğiz. Her platformda Hakkın ve halkın yanında olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.
Son olarak bu Katliamda hayatını kaybeden on binlerce kardeşimize Rabbimizden Cennetinin tüm güzelliklerini bahşetmesini diliyoruz." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir