• DOLAR 34.294
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2928.132
  • ...
Engeli rampası zorunluluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, başta servisçi ve minibüsçü esnafı olmak üzere toplu taşıma aracı sürücülerini büyük sıkıntıya sokan toplu taşıma araçlarına engelli rampası zorunluluğunun 7 Temmuz 2015 tarihine ertelendiğini söyledi.


Aydın yaptığı yazılı açıklamada, engelliler için toplu taşıma araçlarına rampa uygulaması zorunluluğu ile mevcut servis ve minibüslere aparat takılarak engeliler için rampa kurulması zorunluluğu getirildiğini belirterek, bunun sektörde kaosa yol açtığını vurguladı. Mevcut modellerle bu uygulamanın imkânsız olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, bugün minibüs imalatı yapan firmaların hadi denilse yeni bir model için aylarca çalışması gerektiğini kaydederek, böyle bir uygulamanın esnafı büyük oranda mali külfetin altına sokacağını ifade etti.


Engelli vatandaşları taşımanın sadece araçlara rampa kurulmasıyla giderilemeyeceğinin altını çizen Başkan Aydın, rampa olsa bile durakların ve kaldırımların buna göre ayarlanması gerektiğini söyledi. Mevcut minibüs ve servis araçlarına rampa konulmasının engelli araçlarının fiziki büyüklükleri nedeniyle mümkün olmadığını kaydeden Başkan Aydın, bu konunun ancak yerel yönetimlerin tahsis edeceği araçlarla uygulanabileceğini, buna göre imal edilmiş ve durakları düzenlenmiş organizasyonla mümkün olabileceğini ifade etti.


Aydın, "Varsayalım biz araçlarımıza rampa taktırdık, yada rampalı yeni araçlar aldık. Bu engelli vatandaşlarımızı hangi duraklardan nasıl alıp, hangi duraklarda nasıl indireceğiz. Yine bu vatandaşlarımız bizim bıraktığımız yerlerde okullarına, ya da diğer kamu kurumlarına nasıl gidecekler. Bu uygulama altyapısız bir uygulamadır. Altyapısı oluşturulup, tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli donanımlara kavuşturulur, bu süre içerisinde de toplu taşıma araçları kendilerini modernize eder. Aksi takdirde sadece araçlara bu zorunluluğun getirilmesi esnafa maddi külfetin dışında hiçbir anlam ifade etmez" şeklinde sözlerini tamamladı. (A. Hâkim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir