• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Adana Umut Der`den 700 kişilik İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana Umut Der Gıda Bankası, merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi Cuma Pazarı yolunda yaklaşık 700 kişilik İftar yemeği verdi.

Katılımın yoğun olduğu iftar yemeğinde dernek üye ve gönüllüleri, gelen misafirleri en güzel bir şekilde ağırlamanın telaşı içine girdiler. Cuma pazarının kurulduğu cadde üzerinde bulunan kaldırımlara kurulan masa ve sandalyelerle iftara saatler kala hazırlıklara başlandı. Alana kurulan hoparlörle gelen misafirlere; ilahi ve ezgilerin yanı sıra Kürtçe mevlit dinletisi de yapıldı.

Düzenlenen iftar programı hakkında bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, "Umut Kervanı Platformu`na üye olan derneğimiz, halkımızın birbirleriyle kaynaşması için iftar yemeği programı düzenlemiştir. Bir hadisi şerifte Hz Muhammed (SAV): `Selamı yayınız, yemek yediriniz, Allah emrettiği şekilde kardeşler olunuz` buyuruyor.

Diğer bir hadiste de: `Kim bir oruçluya iftar verirse onun sevabından eksilmeksizin sevabı kadar sevap alır` buyurmakta. Biz de hem bu sevaptan faydalanmak hem de bu çerçevede selamı yayıp toplum fertlerini birbirlerine kaynaştırmak için bu iftar programını hazırladık. Burada da görüldüğü gibi yüzlerce kişiye iftar vererek bu kaynaşmayı sağlamış olduk" dedi.

Vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan iftar programlarının devam edeceğini belirten Yeniay, "Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde 4 kez daha böyle geniş katılımlı iftar yemeği vermeyi planlıyoruz. İftar programlarımız; Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi, Sarıçam ilçesi Kiremithane Mahallesi, Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi ile Çukurova ilçesinde gerçekleşecek" dedi. (İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir