• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
"Tedbir alınırsa itikafa girilebilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- İl Müftüsü Hasan Çağlar, geçen sene Batman'da girilmesi için izin verilmeyen itikaf ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın itikaf konusunda tedbir amaçlı bir genelgesinin olduğunu belirten Müftü Hasan Çağlar, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın itikaf ile ilgili bir genelgesi var. Eskiden herkese güvenilirdi ama şimdi hırsızlar gelip 'itikaf yapıyorum' diyor. Yada bir insan suçludur gelip 'ben itikafa giriyorum' diyor. Bazı güvenlik ile ilgili problemler yaşandığı için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 'itikaf yapacak olan insanların kimlik bilgileri cami görevlisi tarafından alınıp valilikten onay çıkınca itikaf yapabilir' diye bir genelgesi var. Herhangi bir camide 'itikafa girmek istiyorum' diyen varsa dilekçesini imama verecek, imam da bize ulaştıracak ve bizlerde bu dilekçeyi valiliğe verdikten sonra bir sorun çıkmazsa itikafa girebilecek. Bu güvenlik ile ilgili bir durumdur. Bunu müftülük olarak bizler yapmıyoruz" dedi.

 

Geçmişte birçok sıkıntıların yaşandığını ve Diyanetin bu sorunları yaşamamak için tedbir aldığını ifade eden Çağlar, "Bizimi itikafa izin vermeme gibi bir lüksümüz yoktur. Böyle bir talep olursa bizde Diyanetin genelgesi gereği o talebi yerine getirmek için ilgili makamlara listeyi veriyoruz. Mesela, 'Ramazanın son 10 gününde şu camide şu kişiler itikafa girmek istiyorlar ve güvenlik açısından bir sorun var mı?' diye soruyoruz. Onlarda bize onay verirse bizler izin veririz. İtikaf bir sünnettir. Müftülük olarak bu sünnete karşı gelme gibi bir durumumuz olamaz. Ama Diyanetin bu genelgesine de uymamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Kendilerine gelen dilekçeleri son 5 gün dahi olsa yinede Valiliğe bildireceklerini söyleyen Çağlar, vatandaşların itikafa girmelerinde kendilerine yardımcı olacaklarını kaydetti.

 

Son olarak Çağlar, itikâfa girmek isteyen vatandaşların biran önce dilekçelerini ve kimlik bilgilerini girmek istedikleri cami imamına bildirmelerini istedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir