• DOLAR 34.186
  • EURO 37.163
  • ALTIN 2980.382
  • ...
Zekeriya Yapıcıoğlu: Koltuk pazarlığı yapmıyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

İttifak Görüşmeleri

2012 yılında partimizi kurduğumuzdan bu yana gündeme gelmediğimiz kadar son bir hafta içerisinde gündeme geldik. Söylemlerin çoğunluğu partimizin programını okumadan bile söylenen sözlerden oluşuyor. Oyunu kuranlar oyunu bozduğumuzun farkında. Bu yüzden bunlarla zaman kaybetmek istemiyoruz. 

HÜDA PAR'ın ne dediği parti programında belli. Programın yazılım sürecinde memlekette çok konuşulan meselelerden bir tanesi Kürt meselesiydi ve biz buna geniş bir kısım ayırdık. Birileri ısrarla HÜDA PAR bölücüdür, özerklik istiyor diye yaygara koparıyorlar. Bunu söyleyen sıradan insanlar değil. Biz amaçlarını biliyoruz. Yaptıkları ahlaksız bir siyasettir. 

HÜDA PAR'ın oy oranı onların iddia ettiği gibi değil. HÜDA PAR'ın desteğini açıklamasıyla dengeleri bozuldu kez PKK ve FETÖ'nün ağzıyla saldırmaya başladılar. 

Millet İttifakı'yla görüşmeler

Siyasi partiler arasında diyalog kanalları açık olmalıdır. Biz daha önce Millet İttifakı içerisinde yer alan partilerin çoğuyla görüştük. Bu görüşmeler gayet doğal. Biz görüş alışverişinde bulunuruz, gaye hizmetin en iyisini ortaya koymaksa onların önerilerini de dinleriz. Görüştüğümüzde dostça davrananlardan bugün taban tabana zıt şeyler duyunca insan siyaset bu mudur diyor. Siyaset bu değil. Siyaset hizmet yarışı olmalıdır. Yarın öbür gün tekrar karşılaşacağız. Bu iftiralar tutmayacak. 

Biz kınayıcının kınamasından korkmayız. Saldırının olabileceğini tahmin ediyorduk ancak bu çapta olacağına ihtimal vermemiştik. Bu bize şunu gösteriyor bu açıklamamız bu kadar gürültü koparmışsa o zaman çok doğru bir şey yapmışız. 

PKK ve FETÖ

Ellerinden gelse HÜDA PAR'ı yok edecekler. 6-8 Ekim'de saldırıya uğradık, FETÖ'nün etkin olduğu dönemde tuzaklar hazırlandı. Bizi niye sevmiyorlar? İki yapının iradelerinin kendi ellerinde olduğuna inanmıyorum. Başkalarının hesabına çalışıyorlar. Sahiplerinin Ortadoğu üzerinde ciddi hesabı var. Onlardan biri Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgeyi Endülüsleştirmek istiyorlar. İslamsızlaştırmak ve istikrarsızlaştırmak istiyorlar. Küresel çapta bir oyundan bahsediyoruz. HÜDA PAR'ın takındığı tavır onların bu hesaplarını bozuyor. Biz oyunu bozduğumuz için onların kimyaları bozuluyor. Bölgemizin ikinci bir Endülüs olmasına asla izin vermeyeceğiz. 

Herhangi bir kavme mensup insanların herhangi bir konuda basmakalıp bir şekilde düşündükleri, hareket ettikleri görülmüş müdür? Kürtler mevcut bütün partilere oy verebilirler. Belli bir partiye yönelen bir topluluktan bahsetmiyoruz. Ama birileri ısrarla sadece bir örgütü, bir kesimi  bütün Kürtlerin temsilcisi olarak pazarlamaya çalışıyor. Büyük planın bir parçası olarak bunu yapmaya çalışıyorlar.

Komünist bir örgüte kapitalizmin lideri uçaklar dolusu silah gönderiyor? Neden? Olay çok derin. Bunların farkında olduğumuz için rahatsızlık veriyoruz. 

Koltuk  pazarlığı var mı?

2018 seçimlerinde sayın cumhurbaşkanına destek verdik ve karşılığında da hiçbir talepte bulunmadık. AK Partiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Olumlu sonuçlanacak diye bir beklentimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut adaylar içerisinde değerlendirildiğinde coğrafyanın içinde bulunduğu durum bizi böyle davranmaya zorluyor. İktidara geldiklerinde parlamenter sisteme geçeceğini söyleyen bir ittifak var. Anayasa değişikliği yapıp yapamayacakları belli değil. CHP zihniyetinin bu memlekete neler getirebileceğini biliyoruz. Küresel çaptaki oyunlara lakayt kalan, hatta selam çakanlar varken iki sandalye hesabıyla hareket edemeyiz. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Milletin menfaati neredeyse biz orada konumlanırız, pozisyon alırız. 

Biz önce ilkeler konusunda anlaşırız. Kendimiz olarak, kendimiz kalarak bir ittifak teklifi geldiği için şuanda görüşüyoruz. Biz bu ittifakın içerisinde yer alacaksak biz kaç sandalye alacağımızdan ziyade ittifak için maksimum sayı maksimum verim  nasıl elde edilir buna odaklanacağız. 

Bazı şeyler pazarlıkların üzerindedir. Birileri benim inancıma hakaret ediyorsa buna sessiz mi kalacağız? Birileri her türlü cinsi sapıklığa anayasal güvence vaat ediyorsa, aileyi hedef alan sözleşmeleri yeniden yürürlüğe koyacağını söylüyorsa  bende onun iktidara gelmemesi için elimden geleni yaparım 

6284 tartışması

Kadınlarımızı koruyalım ama bunun yolu aile kurumuna zarar vermek değil. Biz bunu kendi kanunlarımızla kendi örfümüzle yapabiliriz. İstatistikler gösteriyor ki İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girdikten sonra kadına yönelik şiddet azalmadı, arttı. 

Başkanlık sisteminde en fazla itiraz edilen hususlardan biri partili başkanlık değil miydi? Millet İttifakı'nın güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş metninde, sürecin tamamlanması halinde partili cumhurbaşkanının parti üyeliği sona erecek diyor. Yani o sürece kadar partili cumhurbaşkanı olarak görev yapacak. 

11. maddede güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçebilirlerse yeni bir seçime gerek olmaksızın cumhurbaşkanı ve TBMM görev sürecini seçime gerek  olmaksızın görev süresini  tamamlayacak. Nasıl olacak? Parlamenter sistemin en temel özelliklerinden birisi şu değil mi? Cumhurbaşkanını parlamento seçer. Ama getirdikleri sistemde halk tarafından getirilmiş cumhurbaşkanı görevde olacak. Başbakanı kim seçecek yeni bir seçim olmayacaksa? ucube bir şey çıkıyor ortaya. Bir taraftan cumhurbaşkanını yüzde 50 artı 1'le halka seçtireceksiniz yüzde öte taraftan birisi belki yüzde 25 oyla seçilmiş birisi başbakan olacak ve yetkiler başbakanda olacak. 

Millet İttifakı'nın adayı kazanırsa..

Hem dış politika hem ekonomi açısından Brüksel, Londra, Washington merkezli politikalar yürütülecekleri görünüyor. Koro halinde faizi yükselteceklerini söylesek abartmış olmayız. Sayın cumhurbaşkanının kullandığı bir cümle var; faiz sebep enflasyon sonuçtur. Biz diyoruz ki faiz enflasyon, işsizlik doğurur. Gelir dağılımındaki dengesizliği büyütür. İktisadi hastalığın temelinde faiz vardır. Mümkünse temelli kurtulmak lazım. Değilse mümkün olduğu kadar indirmek gereklidir. Muhalefetin ekonomi politikaları şuanda yürütülen ekonomik politikalardan daha geriye götürecektir. 

IMF sadece borç vermiyor. Ekonomiyi nasıl idare edeceğinizi oradan borç aldığınız parayı nereye harcayacağınızı kendisi kararlaştırıyor. Dostunuz değil. Kapitalizm elde biriken parayı satacak bir meta arar. Bu sistem böyle işliyor. Biz diyoruz ki denk bütçe yapmak zorunlu olsun. 

Dış politikada batı merkezli bir politika bizi bugün içinde bulunduğumuz durumdan daha kötü bir duruma sürükleyecek. 

Muhalefet kazanırsa belki Türkiye kendini Ukrayna savaşının bir parçası olarak bulabilir. Libya'da ne işimiz var diye şikayet ediliyor. Libya'yı Libyalılara bırakmayacaklar. Biz diyoruz ki eğer siz güçlü olursanız ve bu gücü haksızlıkları ve zulmü engellemek için kullanırsanız bu değerlidir. Türkiye'nin Libya'da olması doğrudur. 

D-8 ile ilgili bir proje vardı. Adımlar ağırlaştı. İslam ülkelerinin aralarındaki sorunları diyalogla çözmesi ve birbirlerine destek olmaları konusunda Türkiye lokomotif olmalıdır. 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir