• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
15 kişilik minibüse 26 yolcu bindirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl -Solhan arasında yolcu taşmacılığı yapan minibüsler yeteri kadar kontrolleri yapılamadığı için kapasitelerinin üstünde yolcu taşıyorlar.


Bingöl -Solhan arasında yolcu taşmacılığı yapan ve 15 kişilik olan minibüse 26 yolcu bindirilince lastiği patladı, yolcular ölümle burun buruna geldi.


Duruma tepki gösteren yolculardan Nihat Kanat, "Bingöl'den Solhan'a yolcu taşmacılığı yapan minibüse bindik. 15 kişilik olan minibüse 26 kişi bindirildi. Tıka basa yolcu dolduran kaptanı uyarmamıza rağmen fazla yolcuları indirmedi. Yolcuların yaptığı tüm uyarılara rağmen ve kendisinin de suç işlediğini bilmesine rağmen Solhan'a doğru hareket eden minibüs, Bingöl merkez Kardeşler köyü mevkiinde seyir halindeyken, aşırı ağırlık ve kapasitesinin üstünde yolcu bulunduran minibüsün lastiği patladı. Araç neredeyse devrilecekti" dedi.


Minibüs sahibinin birkaç kuruş yüzünden onlarca insanın hayatını hiçe saydığını belirten Kanat, "Bunun önüne geçmek için yetkililerin trafik denetimlerini sıkılaştırmaları gerekir" diye konuştu. (Nihat Kanat -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir