• DOLAR 32.758
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2447.37
  • ...
İngiltere "savunma" harcamalarını artırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz hükümeti, ülkenin güvenlik, savunma ve uluslararası politikasını kapsayan ve ilk kez 2021'de duyurulan "Integrated Review (Entegre İnceleme)" stratejisiyle ilgili güncelleme raporunu açıkladı.

İngiltere'nin savunma yatırımlarını artıracağı belirtilen raporda, "Nükleer dayanıklılık ve konvansiyonel stokların öncelikli alanlarına odaklanarak, Savunma Bakanlığı gelecek 2 yılda 5 milyar sterlin ek fon alacak." denildi.

Raporda, söz konusu fonun, hayati önem taşıyan mühimmat stoklarının yenilenmesi, İngiltere'nin nükleer girişiminin modernize edilmesi ve AUKUS denizaltı programının bir sonraki aşamasının finanse edilmesi için kullanılacağı ifade edildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dünya, daha değişken bir hal aldıkça ve devletler arasındaki rekabet daha da yoğunlaştıkça İngiltere, kendi ayakları üzerinde durmaya hazır olmalı." dedi.

Sunak, "Bir daha asla düşman bir gücün eylemlerine karşı savunmasız kalmamak için ekonomik güvenlikten teknoloji tedarik zincirlerine ve istihbarat uzmanlığına kadar ulusal savunmamızı güçlendireceğiz." açıklamasını yaptı.

Raporu, parlamentoya sunan İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly de burada yaptığı konuşmada, 2021'deki son incelemeden bu yana tehditlerin büyüdüğünü ve sistematik rekabetin yoğunlaştığını belirtti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir