• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Yıkımı yapılan binalar çadırlarda kalan depremzedeleri toz içinde bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 33’üncü gününde de enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkımı kontrollü şekilde devam ediyor.

20 bin 987 binanın ağır hasarlı olduğu Dulkadiroğlu ilçesinde, özel firmalar tarafından yıkımı gerçekleştirilen bazı binalardan çıkan toz dumanından etkilendiklerini belirten depremzedeler, yetkililerden çözüm bulunmasını istiyor.

Vezir Hoca Bulvarında ağır hasar alan 5 bloklu Doğukent Sitesi'nde yıkım çalışmalarına başlandı. Sitenin çevresinde bulunan ve çadırlarda kalan depremzedeler, kontrolsüz yıkımlara tepki gösterdi.

Çadırkentte yaşayan depremzedelerden Nusret Yılmaz, “Bu yapılan insanlık mı? Toz toprak hepsi çadırların üstüne geliyor. Burada bir tane görevli yok. Binalar yıktırılırken sulama yapılmıyor.” dedi.

Su kullanılmadan yapılan yıkımların çadırkentte kalan depremzedeleri mağdur ettiğini dile getiren Osman Cüğlük, “Bu şekilde yıkım yapılmaz. Eğer yapacaksan, buradaki çadırları başka yere taşırsın. Bu kadar insanı tozun içinde bırakmanın anlamı yok. Allah’a havale ediyorum. Akşamdan sabaha kadar böyle. Her zaman yapılıyor. Buna bir çözüm üretilir, ondan sonra yıkım yapılır.” diye tepki gösterdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir