• DOLAR 32.211
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2429.696
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 183 bin ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni konutların inşası için gerekli hazırlıkları da süratle yürütüyoruz. Mevcut duruma göre 183 bin ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz" dedi.

Depremde zarar gören Hatay Havalimanı'nı 1 haftada işler hale getirerek çalışmaların hızlandırılmasını sağladık.

Şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, 2 ay içinde 100 bin konteynerı da faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Katar'dan gelen yüksek standartlı önceliği buraya veriyoruz. Sadece Hatay'da 30 bin konteyneri depremzedelerimizin hizmetine sunuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 2 gemisini hastane olarak değerlendiriyor, Enerji Bakanlığımızın temin ettiği gemileri de barınma amaçlı kullanıyoruz.

Ambalajlı içme suyunun tedarik ve dağıtımında sorun olmamakla birlikte kullanma suyundaki sıkıntının henüz tamamen çözülemediğini biliyoruz. Yeni kuyularla birlikte bu sorunu da çözeceğiz.

Her türlü gayreti göstermemize rağmen eğer sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir. Tek bir vatandaşımın bile yaşadığı şehrini terk etmesine gönlümüz razı değil. Neyi başaracaksak burada başaracağız. Beraber yeni bir geleceği inşa edeceğiz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir