Edirne'deki lokantasını bırakıp, deprem bölgesine koştu
Edirne'de lokanta işleten Şenay Sağlam, deprem felaketinin ardından Trakya Üniversitesi'nin oluşturduğu gönüllü grubuna katılıp, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giderek 13 gün boyunca yemek yaptı.
Türkiye deprem felaketinin ardından tek yürek oldu.
Edirne'de Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi, lokanta işletmecisi aşçı Şenay Sağlam, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından, afet bölgesi için yayınladığı gönüllü çağrısına başvurdu.
Depremden birkaç gün sonra çağrısı karşılık bulan Şenay Sağlam, üniversitenin gönüllüleriyle birlikte eşi ve 3 kızını Edirne'de bırakıp, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gitti.
Gittiği grup dahil bölgedeki kimseyi tanımayan Sağlam, burada oluşturulan Trakya Üniversitesi sahra mutfağında 10 kişilik ekiple çalışmaya başladı.
Günde 2 bin kişilik yemek yapan Sağlam, 13 gün kaldığı deprem bölgesinden döndüğü Edirne'de, yaşadıklarını anlattı.
"İnsanlara bir nebze faydalı olduk"
Amacının deprem bölgesindeki insanlara bir nebze de olsa yardım etmek olduğunu dile getiren Şenay Sağlam, "Bir nebze de olsa faydamın dokunmasını istedim. Ailemle paylaştım ve onlar da uygun gördü. Sonra bölgeye gittim üniversite kafilesiyle. Kahramanmaraş'a vardığımızda içler acısı bir durum gördüm. Sabaha karşı 6-7 gibi oraya varmıştık. İlk dikkatimi çeken, hiçbir caminin minaresi sağlam kalmamıştı, ona çok üzüldüm.
Orada kolları sıvayıp işe başladık. Hava çok soğuk, şartlar çok zordu. Bir yandan soğukla mücadele ettik, bir yandan da yemek yaptık. Öğlen bin kişilik, akşam bin kişilik olmak üzere her gün yemek hazırladık Trakya Üniversitesi'nin sahra mutfağında.
İnsanlara bir nebze faydalı olduk. Hikayeler çok acıydı orada, çok üzüldüm. Hayatın bittiğini gördüm orada, hayalet bir şehir gibiydi. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım" dedi.