• DOLAR 34.172
  • EURO 38.035
  • ALTIN 2884.499
  • ...
İslami Cihad: Filistinli tutuklular ile işgalciler arasındaki diyaloglar sonuç vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli direniş gruplarının çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) önünde toplanan Filistinliler, işgalci hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışma gösterisi düzenledi.

Gösterinin ardından Filistinli grupların büyük kısmını bünyesinde barındıran Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi başta olmak üzere Filistinli gruplardan temsilciler hazır bulundu.

Filistinli gruplar adına konuşan İslami Cihad yöneticilerinden Batş, "Filistinli esirler ve İsrail cezaevleri yönetimi arasında son günlerde yürütülen diyalog ve müzakereler herhangi bir sonuca ulaşmadı." dedi.

Tutuklukların kendilerine yönelik haftalardır devam eden yaptırım ve uygulamaları protesto ettiklerini hatırlatan Batş, siyonist Hapishaneler İdaresinin Filistinli tutuklularla müzakereler yaparak, onlara yönelik herhangi bir olumlu adım atmayı değil, durumları hakkında bilgi edinmeyi hedeflediğini söyledi.

Batş, işgalci Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Filistinli tutukluların, cezaevindeki hayat koşullarını iyileştirecek haklarını ellerinden alma girişiminin başarısız olacağını vurgulayarak, tutukluların, bugünden itibaren tüm cezaevi avlularında da itaatsizlik eylemine başlama ve koğuşlara girmeyi reddetme kararı aldıklarını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir