• DOLAR 32.569
  • EURO 35.264
  • ALTIN 2466.804
  • ...
HÜDA PAR'dan seçimle ilgili kritik açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Canlı yayından öne çıkanlar;

Cumhur ittifakı ile adınız anılıyor nedir buradaki gelişmeler bir ittifak durumu HÜDA PAR açısından söz konusu olabilir mi?

Sayın Cumhurbaşkanının bize ittifak teklifi vardı bu değerlendiriyordu son olarak yapılan temaslar sonucunda somut bir davete dönüştü. Şu an seçimde birlikte olma anlamında yürütülen fiili görüşmeler var bu görüşmeler aslında bir iki ay öncesinden beri mevcut şu anda tam olarak sonuçlanmış, tam olarak cumhur ittifakı içerisindeyiz diyeceğimiz bir noktada değiliz.  Ama görüşmeler bitme noktasına gelmiş durumda fakat bir sorun ve sıkıntı görmüyoruz süreç devam ediyor yakın bir tarihte sürecin sona ereceğini temenni ediyoruz yarın bizim genel idare kurulu toplantımız var seçimlerle alakalı yapılan görüşmeler ve diğer bütün boyutlar masaya yatırılacak nihai karar ile alakalı sayın genel başkan yarın ya da bir iki güne açıklama yapar diye düşünüyorum.


Bu görüşmelerde neler konuşuldu HÜDA PAR olarak cumhur ittifakından beklentileriniz neler ya da cumhur ittifakının sizden beklentileri neler?


Henüz sonuçlanmamış bir görüşme süreci ile alakalı detaylara girmem etik değil fakat sıkıntı diyebileceğimiz bir durum yok. Biz yanlışa yanlış dedik doğruya doğru dedik yeri geldi hükümeti destekledik yeri geldi eleştirdik. Bu detaylara girmeden sürecin tamamlanmasını bekleyelim çok bir zaman kalmadı yakın bir tarihte basına paylaşılacaktır.


HÜDA PAR’ın cumhur ittifakında olmazda olmaz dediği kırmızı çizgisi var mıdır?

Çok detaylara girmeden ifade etmek isterim ki memleketin maslahına, memleketin faydasına olmayacak hiçbir şeyde yer almayacağımızı özellikle belirtmek isterim.
Önceliğimiz programımızın ülkemizin memleketimizin hayrına olması ve sorunların çözümünde katkıda bulunması bizim önceliğimiz yani partimizin menfaatleri partimizin çıkarları merkezinde yürüttüğümüz bir çalışma değil sadece adalet terazisi memleketin faydası sorunların çözülmesi kardeşliğin tesisi anlamında önceliklerimiz var tabi ki fakat bu kadarını söylemekle yetineyim memleketin faydasına olmadığını düşündüğümüz bir şeyde olmayız.
Bu birliktelik olacaksa memleketin faydasına olacağını düşündüğümüz için böyle bir süreç içerisindeyiz.

Kürt seçmeni bütün oyları HDP’ye gitme yönünde bir algı var kürt seçmenleri dendiği zaman akıllara HDP gelmesi HÜDA PAR’ı rahatsız ediyor mu?

Kürtler geniş bir toplum, bu anlamda yürütülen algıları yanlış, eksik ve kasıtlı olarak görüyoruz bunlar siyaseti dar bir sahaya mahkum etmek gibi bir şey bu durum toplumun sorunlarına çözümde katkıda bulmaz şimdiye kadar devletin tıkanıklığının bir sebebi de budur.
HÜDA PAR sadece kürtlerin değil bütün Türkiye’nin partisi doğuda da batıda da seksen bir ilde teşkilatı olan sahada olan partidir. Sahada bu algıya ilişkin bir durum yok.


Cumhur ittifakı ile anlaşamazsınız millet ittifakına sıcak bakma durumu söz konusu olabilir mi?

Bizim her zaman b planımız hazır bağımsız bir şekilde seçime girme durumu, adaylarımız seçim söylemlerimiz hepsi hazır bu anlamda bir problem yaşamayız bu yüzde bir ihtimal olsa bile seçime bağımsız girme durumuna da hazırlıklıyız bizim aklımıza şu an alternatif bir durum yok fakat cumhur ittifakı ile yürüttüğümüz süreçte şu an herhangi bir tıkanıklık görmüyoruz. Hayırlısı olsun yakın bir tarihte bu durum neticelenir.


HÜDA PAR, MHP ile herhangi bir pürüz yaşadı mı?


Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık seçim sürecinde genel olarak daha çok sayın Cumhurbaşkanı ve Ak parti kurmaylarıyla görüştük. MHP ile temasımız olmadı bir sıkıntı olacağını da düşünmüyoruz

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir