• DOLAR 32.589
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2432.871
  • ...
Geliri depremzedelere bağışlanacak olan resim sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde açılan sergiye, ressam İlhami Atalay ve ailesi, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı,  ressam, karikatürist ve besteci Abdülbaki Kömür ve çok sayıda sanatçı katıldı

Ressam Cemal Toy ile birlikte 36 sanatçının katıldığı sergideki 73 eser, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için müzayede ile satışa sunulacak.

22 Mart 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan sergide yer alan eserler ise 17 Mart'ta gerçekleşecek müzayede ile satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelirler afetzedelere bağışlanacak.

Ressam İlhami Atalay

Sanatımız da göçük altında kaldı

Serginin açılışında konuşan ressam İlhami Atalay, "Depremde insanlar göçük altında kalınca bizim de sanatımız, ilhamımız göçük altında kaldı. Millet felakete uğradığında onlara sanattan, estetikten bahsetmenin anlamı yok. Burada en güzel estetik hareket, bu resimleri paraya dönüştürüp insanlara yardım etmektir. Kısa zamanda talebelerimden 40 kişi eserlerini müzayede için bağışladı. Umut ediyorum ki resimlerimiz satılacak ve faydamız dokunacak depremzedelere. Hatay'da 16 tane konteyner ev yaptırmak için anlaşma imzaladık. İnşallah burada kazanacağımız parayla o konteyner evleri yaptırabileceğiz" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir