• DOLAR 32.22
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2412.13
  • ...
AB: AB'ye gelen 16 milyon Ukraynalıdan 11 milyonu geri döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen sene AB'ye 16 milyon Ukraynalının geldiğini belirten Johansson, "11 milyonu Ukrayna'ya geri döndü. 1 milyonu AB'den ABD, Kanada ve İngiltere olmak üzere başka ülkelere gitti. 4 milyon kadar Ukraynalı, AB topraklarında kaldı" dedi.

11 milyon Ukraynalının savaşın sürdüğü ülkelerine dönme nedenine ilişkin olarak Johansson, "Geri dönenlerle konuştum. Burada mutlu olmadıklarını söylemek için hiçbir sebep yok. Burada hoş karşılandıklarını hissediyorlar ancak birçoğu, belki de çocuklarını burada akrabalarının yanına bırakmış, savaşmak, çalışmak veya Rus saldırganlığına karşı direnişin bir parçası olmak için geri döndü." ifadelerine yer verdi.

Johansson, haftalık 200 bin kadar Ukraynalının AB'ye giriş çıkış yapmaya devam ettiğini belirtti.

AB Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada da geçici koruma verilen 4 milyon kişinin söz konusu direktif sayesinde iş gücü, eğitim, sağlık ve barınma imkanına sahip olduğu ifade edildi.

Açıklamada, çocuklar için özel koruma sağlandığı ve halihazırda Ukrayna'daki çocukların yaklaşık beşte birinin AB'de bulunduğu kaydedildi.

Eylül 2022'de okul yılının başlangıcı itibarıyla yaklaşık yarım milyon Ukraynalı çocuğun, AB genelindeki eğitim sistemlerine kaydolduğu bilgisine yer verildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir