• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Saadet Partisi'nden HDP açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6'lı masaya HDP'nin de dahil olmasıyla 7'li masanın ortaya çıkacağı iddiaları siyaset gündemini meşgul etmeye başladı.

CHP-HDP GÖRÜŞMESİ

HDP ile temas ve ortaklık yönünde ilk girişim CHP'den geldi. Daha önce Demirtaş hakkında "Dağlardan talimat alan Demirtaş'ın CHP üzerinden dedikodu siyaseti ile manşet olma çabası ortadadır" diyen CHP sözcüsü Özgür Özel, "HDP ziyareti olasıdır" şeklinde partisinin görüşünü açıkladı.

AKŞENER: "CHP HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR"

Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söyleyen Akşener 'CHP ile HDP görüşebilir mi?' sorusuna "CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize getiremez" cevabını verdi.

SAADET PARTİSİ'NDEN HDP AÇIKLAMASI

CHP'nin ardından masadaki partilerden Saadet Partisi'nden de HDP ile ittifak ilişkilerinin başlatılması, aksi takdirde ittifakın tam olamayacağı yönünde açıklama yapıldı.

Öte yandan Saadet Partisi sözcüsü Birol Aydın, katıldığı canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile kuracağı temaslara ilişkin şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. Yarından itibaren her kesimi, STK'ları, siyasi partileri ziyaret edecek. Bu siyasi partilerden biri de HDP'dir. Pek tabi olarak onları da ziyaret edecektir. Ziyaret etmemesi büyük bir eksiklik olur."

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Konuyla ilgili daha önce İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "HDP ile aynı masada olmayız" açıklaması olmuştu. Bu sözler üzerine HDP yönetimi "Senin olduğun masada HDP'nin zaten işi yok" cevabını vermişti.

HAREKETLİLİK SANCAR'DAN İTTİFAK SİNYALİYLE BAŞLADI

HDP eş genel başkan Mithat Sancar, altılı masadan çıkan cumhurbaşkanı adayı kararının ardından canlı yayında "Hayırlı olmasını diliyoruz. Kendisini bekliyoruz. Bu konuları konuşmak üzere genel merkezimizde ağırlamak isteriz" açıklamaları yapmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir