• DOLAR 32.262
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2402.525
  • ...
"EYT başvurularında paniğe gerek yok" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koç, AA muhabirine, EYT'ye ilişkin düzenlemeyle emeklilik hakkını kazanan vatandaşların başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden yapabildiklerini ve bunun için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) gitmelerine gerek olmadığını söyledi.

e-Devlet Kapısı'nı, 62 milyon kullanıcı ve devletin sağladığı 6 bin 800'den fazla dijital hizmetle "devletin kısa yolu" olarak tanımlayan Koç, SGK'nin bir hizmeti olan EYT başvurularının da e-Devlet üzerinden yapılabildiğini bildirdi.

Koç, bu hizmetin adının "Aylık Gelir Ödenek Talep Hizmeti" olduğunu ifade ederek, vatandaşların bu hizmete kolay ulaşabilmesi için bir kısa yol hazırladıklarını, bunun için e-Devlet Kapısı'na girildiğinde arama yerine "EYT" yazılmasının yeterli olduğunu anlattı.

Böylece kullanıcının karşısına doğrudan bu hizmetin geldiği bilgisini veren Koç, şöyle devam etti:

"Sonrasında aylık bağlamayı ve 4A mı, yoksa 4B mi olduklarını seçecekler. Banka bilgilerini, e-posta ve cep telefonu bilgilerini de girdikten sonra 'Başvur' tuşuna bastıklarında, emeklilik başvurularını tamamlamış olacaklar. Bunun için hiçbir şekilde SGK müdürlüklerine gitmelerine gerek yok. Oturdukları yerden 7/24 istedikleri zaman bu hizmeti kullanabilirler. Birçok vatandaşımız 3 Mart'tan bu yana yoğun şekilde e-Devlet üzerinden başvuru yaptı. Sabah aldığım rakamlara göre 700 bin vatandaşımız EYT kapsamında emeklilik başvurusunu e-Devlet Kapısı üzerinden tamamladı. Bu bilgiler SGK'ye gitti ve emeklilik koşullarını sağlayan vatandaşlarımız 1 Nisan itibarıyla emekliliğe hak kazanmış olacaklar. Vatandaşlarımız gece, hafta sonu dahi e-Devlet Kapısı'na girerek EYT kapsamında emeklilik başvurusu yapabilir. SGK'ye gidip sıralarda beklemelerine gerek yok. Genelde gece ve hafta sonları başvuru sayılarında düşüş görüyoruz. Bizim için klasik mesai kavramı yok. Vatandaşlarımız e-Devlet dijital dünyasında 7 gün 24 saat başvuru yapabilir."

"SGK'ye gidip kağıt almak için uğraşmasınlar"
Koç, mevzuat gereği mart ayı içinde hangi gün başvurulursa başvurulsun emekliliği hak etme tarihinin 1 Nisan olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok. SGK tarafından verilen bilgiler çerçevesinde toplam beklenti 2 milyon 250 bin kişi. İlk 4 günde 700 bin kişinin başvurusunu alabildik ama daha vaktimiz var. Vatandaşımız panik yapmasın. Rahat rahat gece ya da gündüz fark etmeksizin e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Vatandaşların kurumlara giderek bir evrak-kağıt alma alışkanlığı olsa da buna artık gerek yok. Biz e-Devlet Kapısı aracılığıyla yapılan başvurularda cep telefonunuza başvurunuzun alındığına dair bir kısa mesaj (SMS) gönderiyoruz. Yani elinizde başvurunuzun alındığına dair bir kanıt her zaman oluyor. e-Devlet'e girince başvuru yaptığınızın belgesi de çıkıyor. Bu sebeple vatandaşlarımız rahat olsun, SGK'ye gidip kağıt almak için uğraşmaya gerek yok. Dijital hizmetleri daha etkin kullanarak başvurularımızı e-Devlet Kapısı üzerinden yapalım."

Bu haberler de ilginizi çekebilir