• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Sakarya Çarşısı esnafı depremin ardından işlerine geri döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından yaşadıkları zorlu süreci atlatıp yeniden hayata tutunmaya çalışan Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Sakarya çarşısı esnafı dükkanlarını açmaya başladı.

Bir ayı dolan depremin ardından vatandaşa hizmet vermeye başlayan çarşı esnafı yaşadıklarını ve bundan sonraki temennilerini İLKHA mikrofonuna aktardı.

"Depremin şiddetiyle uyandık"

Selahattin Görgörü

Sakarya Çarşısında ambalaj satıcısı olan Selahattin Görgörü, "Depremin şiddetiyle uyandık, oturduğumuz apartman sallanıyordu. Pijamalarımızla evden kaçtık. Fakat benim evimin kapısı depremin etkisiyle sıkıştığı için kapıyı kırarak çıktık. Çıktığımızda herkesin mağdur olduğunu gördük. Yağmur ve kar yağıyordu arabası olan arabasına bindi arabası olmayan da açıkta kaldı. Bir kaç gündür artık hayatımıza devam etmemiz lazım düşüncesiyle dükkanımızı açtık, hayatımıza dönmeye çalışıyoruz." dedi.

"Panikleme bitince yataktan kalktık çoluğumuzu çocuğumuzu alarak dışarı çıktık"

Çocukluğunun Sakarya Çarşısında geçtiğini dile getiren Şahin Erdoğan, "6 Şubat 4.17'de evimizdeydik ve depremin etkisiyle uykudan uyandık. Panikleme bitince yataktan kalktık çoluğumuzu çocuğumuzu alarak dışarı çıktık. Depremden dolayı çok acı çektik, Allah inşallah bir daha böyle acı göstermez. 1981 yılından beri bu sektörün içindeyim. 10 günden beri millete hizmet olsun diye dükkanımı açtım." sözlerini kullandı.

"Tüm esnafı işlerinin başına davet ediyorum"

20 yıldan beridir Sakarya mahallesinde esnaflık yapan Hacı Bayram, yaşadıklarının büyük bir olay olduğunu fakat Kahramanmaraş'ı kendilerinin ayağa kaldırması gerektiğini dile getirerek vantadaşlara hizmet vermeye çalıştıklarını ve tüm esnafı işlerinin başına davet ettiğini dile getirdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir