• DOLAR 32.59
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2440.334
  • ...
BM, İngiltere'deki düzensiz göçmenlerle ilgili yasa tasarısından "derin endişe" duyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (UNHCR) yapılan yazılı açıklamada, mevcut haliyle tasarının, İçişleri Bakanlığını, düzensiz göçmenlerin İngiltere iltica sistemine erişimini engellemeye zorladığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu sığınmacılara koruma sağlamak yerine, başka bir ülkeye gönderilmeleri için düzenlemeler yapılırken, İngiltere'de alıkonulacaklar. Tasarı kabul edilirse, bir iltica yasağı anlamına gelir. Bu, talepleri ne kadar gerçek ve zorlayıcı olursa olsun, bireysel koşulları dikkate alınmaksızın düzensiz olarak gelenlerin İngiltere'de mülteci koruması arama hakkını ortadan kaldırır. UNHCR, İngiltere hükümeti tarafından bugün Avam Kamarası'na sunulan iltica yasa tasarısından derin bir endişe duyuyor." ifadesi kullanıldı.

Kabul edilmesi halinde bunun, açık bir şekilde Mülteci Sözleşmesi'nin ihlali anlamına geleceği vurgulanan açıklamada, İngiliz halkının uzun süredir devam eden insani geleneğine de gölge düşüreceği kaydedildi.

Savaştan kaçan çoğu kişinin gerekli pasaport ve vizelere erişemediği, dolayısıyla kullanabilecekleri güvenli ve yasal yolların olmayacağı da belirtilen açıklamada, "Bu temelde ilticaya erişimlerinin engellenmesi, Mülteci Sözleşmesi'nin oluşturulma amacına da zarar verir." görüşü paylaşıldı.

Açıklamada, İngiliz hükümetine ve tüm milletvekillerine, yasa tasarısını yeniden gözden geçirme ve bunun yerine daha insancıl ve pratik çözümler arama çağrısında da bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir