• DOLAR 32.86
  • EURO 35.163
  • ALTIN 2429.342
  • ...
Çin'den çok sert mesaj: ABD böyle devam ederse, çatışma çıkar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de Demokrat Partili Joe Biden yönetimi bir yandan Ukrayna üzerinden Moskova ile vekalet savaşı yürütüp diğer yandan Pekin'le her alanda gerilimi tırmandırırken, yeni Çin Dışişleri Bakanı Qin (Çin) Gang, ABD'ye uyarı, dünyaya rehberlik mesajları verdi.

Çin'in özel şirkete ait yolundan sapan bilimsel araştırma balonu olduğunu açıklamasına rağmen ABD'nin Çin casusu diyerek füzeyle balon vurması olayını hatırlatan Qin, bunun Washington'ın Çin'i baş hasmı olarak gördüğü ve doğrudan Çin'in suçlu olduğu varsayımıyla (suçluluk karinesi) hareket ettiğinin kanıtı olduğunu söyledi. "ABD’nin Çin politikası rasyonel ve sağlam bir çizgiden tamamen sapmıştır" tespitini yaptı.

Biden yönetiminin kurallara dayalı uluslararası düzen lafını dilinden düşürmediğine dikkat çeken Çin Dışişleri Bakanı "Olimpiyat'ta yarışan iki atlet düşünün. Biri kendisinin en iyi performansını vermeye odaklanmak yerine sürekli diğerini sekteye uğratmaya veya sakatlamaya çalışırsa, bu adil rekabet değil, kötü niyetli ihtilaf çıkarma ve faul olur" dedi.
Pekin'in ABD ile sağlam ve istikrarlı ilişkiler, Biden yönetiminin ise araya korkuluk çekmek istediğini dile getiren Qin, "Çin saldırıya uğradığında sözle veya eylemle yanıt vermesin istiyorlar. Bu imkansız" diye çıkıştı.

Washington'ın Pekin'e yönelik saldırgan tutumunun tonunu düşürmezse çatışmanın kaçınılmaz olacağı uyarısını yapan Çin Dışişleri Bakanı şöyle konuştu: "ABD frene basmaz ve yanlış yolda hızlanmaya devam ederse, hiçbir korkuluk raydan çıkmayı engelleyemez ve kesinlikle ihtilaf ve çatışma olur."

“Bu felaketin sonuçlarına kim katlanacak” diye soran Qin, böyle bir rekabetin iki halkın temel çıkarları ve hatta insanlığın geleceği için pervasız bir kumar olduğunu ve Çin’in tüm bunlara şiddetle karşı çıktığını belirtti.

Kaynak: Sputnik

Bu haberler de ilginizi çekebilir