• DOLAR 32.734
  • EURO 35.274
  • ALTIN 2446.004
  • ...
Berat Kandili Siirt'te ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Müftülüğü tarafından Bahçelievler de bulunan Ensar Camii'nde düzenlenen Berat Kandili programı, yatsı namazına müteakiben başladı.

Yatsı namazına katılan çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği program, Ramazan Toprak hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an tilavetinin ardından ilahilerin okunduğu, vatandaşların topluca tövbe istiğfar ettiği program, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu'nun sohbetiyle devam etti.

Berat Kandili'nin önemi ve müminlerin özelliklerinden bahseden Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, günün anlam ve önemine binaen nasihatlerde bulundu.

"İnsanlar yaratıcının yolundan uzaklaştığı anda Allah vahiyle müdahale etmiştir"

Siirt İl Müftüsü Kapıcıoğlu, "Değerli, müminler Berat demek kurtuluş demektir. Cenab-ı Hak vahiyle hayata müdahale eder. İnsanlar yaratıcının yolundan uzaklaştığı o anda, sapma açıları büyüdüğü anda bir Peygamber, yeni bir vahi ile hayata müdahale eder. Hazreti Âdem'den âlemlere rahmet gönderilen Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'e kadar zaman zaman hayata vahi ile müdahale etti.  Orijinali değişmeden yeni bir vahi yeni bir peygamberle onları davet etti. Peygamberler de ümmetlerini irşad ettiler niçin? Berat'ı alıp cennete girmek, rabbimizin rızasını kazanıp ebedi hayatı kazanmak için dünyaya geldik." ifadelerini kullandı.

"Müminlerin dışında hiçbir insan mahşer günü berat alıp kurtulamayacak"

Müminlerin, mutlaka kurtuluşa ereceklerine dikkat çeken Kapıcıoğlu, "Evet kurtuluşa erenler müminler olacak. Müminlerin dışında hiçbir insan mahşer günü berat alıp kurtulamayacak. Onun için Cenab-ı Hak Ali İmran suresinde müminlere hitap ederken müminler kurtulacak diyor. Ali İmran suresinde: 'Ey iman edenler Allahtan korkun, Allah'ın mülkünde yaşarken, Allah'ın verdiği rızıkları tüketirken Allah'a karşı olan kulluğunuzu ve sorumluluğunu unutmayın.' Ey müminler ancak ve ancak Müslüman olarak ölünüz. O0 gün bazı yüzler mutlu bazı yüzler kederli olacak. Rabbim o gün evinde bizleri misafir ettiği mabedinde buluştuğumuz, kitabını okuduğumuz, anlamaya çalıştığımız gibi mahşer günü Berat'ı alıp cennete girmeyi cümlemize nasip eylesin." duasında bulundu

Topluca yapılan dua, tövbe istiğfarlar ve ilahiler sonrasında Siirt Vali Vekili ve yardımcısı Abdulhamit Mutlu tarafından kısa sureler okundu.

Müftü Kapıcıoğlu'nun duasıyla da program son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir