• DOLAR 32.667
  • EURO 35.354
  • ALTIN 2479.107
  • ...
PROVOKASYONA  İZİN VERİLMEMELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Deprem sonrasında ve bir yerlerden talimat almış gibi güdümlü gruplarca tribünlerden “hükümet istifa” boyutlarına varan provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Bu kez de Bursaspor-Amedspor maçı alışılmışın ötesinde görüntülere sahne oldu. Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerden 90’lı yılları çağrıştıran Beyaz Toros ve JİTEM tetikçisi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterlerini açan Bursaspor taraftarları gerginlik oluşmasına sebebiyet verdi. TFF 2. Lig Beyaz Grup 23'üncü haftasında Bursaspor ile Amedspor'un önceki günkü karşılaşması olaylı başladı. Karşılaşmayı yaklaşık 40 bin Bursaspor taraftarı takip ederken, konuk ekibin taraftarları güvenlik nedeniyle stadyuma alınmadı. Saha dışında ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, maç öncesi iki takımın futbolcuları arasında arbede yaşandı. Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılandı.

SAHAYA YABANCI MADDE YAĞDI

Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesiyle tansiyon yükseldi. Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polisin müdahalesiyle saha içerisindeki arbede sonlandırılırken her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe atıldı. İki takım arasındaki mücadelede ilk düdükten hemen önce de iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Mücadelenin başlamasının ardından ise sahaya sürekli yabancı madde yağdı.

“BEYAZ TOROS” VE “YEŞİL” POSTERLERİ AÇILDI

Buraya kadar kısmen alışıldık olan görüntülerin dışında asıl dikkat çekici olan husus ise Bursaspor tribünlerinde açılan “Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterleri oldu. Haklı olarak tepki çeken bu provokatif posterlerin içeri sokulmasına kimler tarafından nasıl izin verildiği ise belirsizliğini korurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi.

İLGİLİ KAMU GÖREVLİLERİ AÇIĞA ALINDI

Soylu, stada sokulan pankartlarla ilgili sorumlu kamu görevlilerinin açığa alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." ifadesini kullandı.

YEDİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursaspor ile Amedspor arasında Bursa'da oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak yedi kişi gözaltına alındı. Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre gözaltına alınanlardan 3'ü özel güvenlik görevlisi. Ayrıca kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisi ise görevlerinden uzaklaştırıldı. TFF 2. Lig müsabakasında maçtan bir gün önce, maç esnasında ve sonrasında şiddet olayları yaşandı. Diyarbakır Barosu, yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Bursaspor’a konuk olan Amedsporlu futbolcuların ve teknik heyetin kaldığı otele maçtan önceki gece havai fişek atıldı.

YAPICIOĞLU: LÜTFEN HERKES DİKKATLİ OLSUN, BU PROVOKASYONLARA ALET OLMASIN

Katıldığı TV programında yaşanan provokasyona değinen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bursa’daki spor müsabakasında çok kötü bazı olaylar yaşandı. Buradan bir kez daha şu hususu ben bütün izleyicilerimizin, milletimizin nazarına vermek istiyorum. Bir kişi kendi siyasi çıkarı, görüşü için veya daha başka dünyalık bir menfaati için bu memleketin insanlarını, gençlerini birbirine düşmanlaştırmaya, birbirine karşı kışkırtmaya çalışırsa, o sadece belli bir kesime değil, bütün millete düşmanlık yapıyor. Herkes bunun farkında olsun. Kimse bunu yapmasın. Bu millet eninde sonunda bu düşmanlık yapanların, yaptığı hareketin hakikatinin ne olduğunu görecektir. Birilerinin zarar gördüğü olay aslında bütün millete zarar veriyor. Lütfen herkes dikkatli olsun, bu provokasyonlara alet olmasın. Kimse bu provokasyonların peşinden giderek olayları daha da büyütmesin.” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMADAN HESAP SORULSUN”

Yaşanan olaylarla ilgili hükümete de çağrıda bulunan Yapıcıoğlu şöyle konuştu; “Hükümete de şu çağrıyı yapmak istiyorum; bu olayın sorumluları her kimse, işin ucu her nereye dokunuyorsa kimsenin gözünün yaşına bakmadan ki daha benzerlerinin yaşanmaması için sorumlulara mutlaka hesap sorulması gerekir. Yapanlar, azmettiriciler, o işe alkış tutan, gayrı meşru hareketleri öven herkese… Neticede övmek de bir sonraki benzer olayları teşvik ve tahrik etmektir…”

IRKÇI PROVOKASYONA TEPKİ YAĞDI

Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartları açılmasına birçok kesimden tepki yağdı.

“FİTNE ODAKLARI AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, “Bugün Bursaspor -Amedspor maçında Amedspor taraftarlarına yönelik yapılan teröristçe/ırkçı saldırı kardeşliğimize yapılan derin ve kirli bir provokasyondur. Kimden gelirse gelsin bu fitneci odakları lanetliyorum. Kardeşlik kazanacak, fitne odakları amaçlarına ulaşamayacaklar!” dedi.

“HERKESİ SAĞDUYUYA, YETKİLİLERİ İSE GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bursaspor-Amedspor maçında görmek istemediğimiz görüntüler ve olaylar, geçtiğimiz hafta yeşil sahalarda gördüğümüz birlik ve beraberlik ruhundan sonra bizleri derinden üzmüştür. Şiddet ve şiddeti öven mesajlar, şu anda ülkemizin ihtiyaç duyduğu dayanışma ruhuna zarar vermektedir. Yaşananların tekrar etmemesi için herkesi sağduyuya, yetkilileri ise göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜLKEDE KAOSA HİZMET ETTİRİLMEYE ÇALIŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ

Diyarbakırlı siyasetçi aynı zamanda AK Parti MKYK Üyesi Abdurahman Kurt ise Twitter hesabından maçta açılan pankartların resmini paylaşarak “Son zamanlarda stadyumların ülkede kaosa hizmet ettirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Sevgili Bursa spor taraftarları belki çoğunuzun farkında bile olmadığı görselleri açanlar sizin üzerinizden bu operasyonu yapıyor belli ki. Buna ilk karşı çıkması gerekenler sizler olmalısınız. Devlet de elbette gereğini yapıyor, yapacaktır. Kardeşliğimize gölge düşürülmesine, bir avuç kendini bilmezin ülkemizin kardeşlik ve geleceğine gölge düşürmesine müsaade edilemez. Hele bu acılı günlerimizde…” şeklinde tepki gösterdi.

ALİ BABACAN: GEREĞİ YAPILSIN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali babacan ise olaylarda sorumluluğu olanların cezalandırılmasını istedi.  Babacan yaptığı paylaşımda “Bursa'da yaşanan olaylar karşısında önlem alınmamış olması sorumsuzluktur. Suçu ve suçluyu öven davranışları da sahada şiddet olaylarına sebep olan görüntüleri de reddediyoruz. Gereğinin yapılması ve sorumluların cezalandırılması için yetkilileri göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: MİLLETİMİZ SİZİN TUZAĞINIZA ASLA DÜŞMEYECEK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "Karanlık elleriyle bugün Bursa’da ortalığı karıştırmaya kalkışanlar, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanlar bilsinler ki milletimiz sizin tuzağınıza asla düşmeyecek. Tedbir almayarak sahada ve saha dışındaki provokasyonlara izin veren sorumlular cezalandırılmalıdır" dedi.

DİYARBAKIR BAROSU: KINIYORUZ

Diyarbakır Barosu da yaşananlara ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi: “Bursa’da, Amedspor’un bulunduğu otel önünde bir grubun ırkçı ve ayrımcı sloganlar attığı görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz. Bu eylemleri kınadığımızı ve hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.”

ENSARİOĞLU: ÜÇ BEŞ KİŞİNİN YAPTIĞI BİR EYLEME KARŞILIK YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ

İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Mehmet Salim Ensarioğlu, saldırıya tepki göstererek “Diyarbakır’da oynanan müsabakaya misilleme olarak yapıldığını kimse bize anlatmasın. Irak Bölgesel Kürt yönetiminin yasal bayrağı ve haklarında soruşturma açılan sadece üç beş kişinin yaptığı bir eyleme karşılık yapılanlar kabul edilemez” dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu:

Dün konakladıkları otelde bugün müsabaka için çıktıkları futbol sahasında ırkçı saldırıların ve fiziksel şiddetin hedefi olan Amedspor Bursa’ya futbol oynamaya gelmiştir. Yaşananlar spor ahlakının ve futbol kültürünün dışından odakların provokasyonlarıdır. #Amedsporyalnızdeğildir

HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Atmaca:

Irkçılık ne sporda ne de başka yer, zaman ve ortamda kabul edilemez... Yapılan ırkçı saldırıyı nefretle kınıyorum. Sorumluların ve görevini ihmal edenlerin cezalandırılmasını ısrarla talep ediyoruz. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bir fiil!

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir:

Amedspor’u bir futbol takımının ötesine taşıyan, ırkçı sarmalın içinde salınan bir figür haline getiren her türlü yaklaşımı kınıyorum. Amedspor’a yönelik Bursa’daki faşizan yaklaşımın izahı yok. Amedsporun maçları ırkçılığın tatmin sahası değil ve bu günah tek taraflı değil!

Bu haberler de ilginizi çekebilir