• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kayseri'de 584 ağır hasarlı yapı tespit edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar Kayseri Lojistik Deposu'ndan deprem bölgelerine 689 tır yardım malzemesi sevk edildiği belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün 10 bin 993 başvurudan 5 bin 762 yapının hasar tespit çalışmasını tamamladığı aktarılan açıklamada, "3 bin 90 hasarsız, 2 bin 29 az hasarlı, 59 orta hasarlı ve 584 ağır hasarlı yapı tespit edilmiştir. Yapılan başvuruların yüzde 52,4’nün hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İl genelinde 16 ağır hasarlı okul, 22 ağır hasarlı cami minaresi ve bir ağır hasarlı cami, ikisi ağır hasarlı ve biri orta hasarlı olmak üzere 3 kamu binası bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yeşilhisar Belediye Başkanlığı Hizmet Binası, Sarız Belediye Başkanlığı Hizmet Binası ağır hasarlı, Develi Belediye Başkanlığı Hizmet Binası ise orta hasarlı kamu binalarıdır. Bu yapıların idarelerine bilgi verilmiş olup yapıların boşaltılması süreci devam etmektedir. Bu yapılardan 9 cami minaresi ve bir okul binası acil yıkım kararımız üzerine ilgili belediyeler tarafından yıktırılmıştır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir