• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Depremzedelerden Umut Kervanı'na teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremden etkilenip Mardin'e yerleşen depremzede ailelerin günlük ihtiyaçları Umut Kervanı Mardin tarafından karşılıyor.

İLKHA mikrofonuna konuşan depremzedeler, günlük ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkürde bulundular.

Hatay deprem bölgesinden Mardin'e yerleşen Mehmet Aksoy, deprem anını aktararak binalarının ağır hasar aldığını ve 3-4 gün dışarıda kaldıklarını belirtti.

"Umut Kervanı ihtiyaçlarımızı giderme noktasında bizlere yardımcı oluyorlar Allah kendirlerden razı olsun"

Mehmet Aksoy

Mardin kentine yerleşmesiyle Umut Kervanı tarafından ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Aksoy, "Hatay'ın İskenderun ilçesi Mustafa Kemal Mahallesinde oturuyorduk. Gece sabaha karşı saat 04.17'de büyük bir depremle sarsıldık. Binamız ağır hasar alıp oturulamaz hale geldi. 3-4 gün dışarda kaldıktan sonra Mardin'e yerleştik. Burada güzel karşılandık. Sağ olsunlar Umut Kervanı ihtiyaçlarımızı giderme noktasında bizlere yardımcı oldular. Allah razı olsun kendirlerden, ihtiyaçlarımızı gidermeye devam ediyorlar. Güler yüzle karşıladılar bizi. Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Gıda olsun barınma olsun diğer ihtiyaç konularında da yardımcı oluyorlar"

Nurçin Osman

Umut Kervanı'nın gıda ve barınıma ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Nurçin Osman, "Umut Kervan'ından Allah razı olsun. Bizlere yardım yapıyorlar. Gıda olsun barınma olsun diğer ihtiyaç konularında da yardımcı oluyorlar. Biz onlardan memnunuz Allah da onlardan memnun olsun inşallah. Allah razı olsun yardımlarından ötürü." ifadelerini kullandı.

"O gün de havalar soğuktu ve yanımdaki çocuklarla beraber ne yapacağımızı bilmiyorduk"

Zekiye Şahin

Depremde evlerinin büyük hasar almasıyla Umut Kervanının kendilerini yalnız bırakmadıklarını dile getiren Zekiye Şahin, "Bizim bina 6 kattı. Biz en alt katta oturuyorduk. Sabah saatlerinde birden ev sallandı ve ağır bir hasar aldı. Ondan sonra polis ekipleri gelerek bize evden çıkmamızı söylediler. O gün de havalar soğuktu ve yanımdaki çocuklarla beraber ne yapacağımızı bilmiyorduk. Umut Kervanından Allah razı olsun bizi yalnız bırakmayıp ihtiyaçlarımızı karşıladılar." ifadelerini dile getirdi.

Muhammed Abidin, ise Umut Kervanı'nın yaptıkları yardımlarından ötürü teşekkürde bulunarak, "Biz Kahramanmaraş'tan geldik. Umut Kervanı tarafından ihtiyaçlarımız karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor. Kendilerinden Allah razı olsun." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir