• DOLAR 32.224
  • EURO 35.083
  • ALTIN 2526.404
  • ...
Muharrem İnce ile Ruhat Mengi arasında ''çete'' tartışması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muharrem İnce'nin 'CHP’nin yönetim kadrosunda çete var' demesi Mengi'yi kızdırdı. "Ben böyle bir şey dedirtmem" diyen Mengi, daha sonra saatine bakarak "programınız varsa ayrılabilirsiniz" dedi.

Muharrem İnce, Sözcü Tv’de Ruhat Mengi’nin “CHP’ye kızgın konuşmalarınızı duyuyoruz. AKP’ye mi daha kızgınsınız, CHP’ye mi?” sorusunu yanıtlayan İnce şöyle konuştu;

“CHP’ye hiç kızgın değilim. CHP benim canım ciğerim. Ben 15 yaşımdan beri CHP’liyim. Kemal Kılıçdaroğlu emekli olduktan sonra CHP’li oldu. Benim CHP’nin ilkeleriyle sorunum yok. CHP’nin yönetim kadrosunda çete var, benim sorunum çeteyle.”

Ruhat Mengi, İnce'ye  “Hiçbir partinin yönetim kadrosuna çete dedirtmem programımda, onu geri alın, ben onu söylenmemiş kabul ediyorum.Türkiye’nin bu durumunda demokrasi olmak ya da olmamak arasında eğer bir seçimdeysek acaba muhalefet partileri birbirlerine bu kadar şiddetle muhalefet yapmalılar mı, hakarete varan sözcükleri kullanmalı mı yoksa birlik görüntüsü mü vermek zorundalar. ” karşılığını verdi.

İnce, “Birlik görüntüsü falan bunlar boş laflar. Klasik laflar. Ben ilkelerin peşindeyim” deyince Mengi, “Bu ilkelerden biri hakaret etmeden eleştirebilmektir karşısındakini, bence siyasetçiler birbirlerine hakaret ederek, mesela çete diyerek…” karşılığını verdi.

Bunun üzerine ise İnce, “İnsanlar Saraya giden CHP’li olmadan Saraya giden CHP’li var diyorsa mahkeme kararıyla da bunlar ceza alıyorsa ben çeteye çete derim” deyince, Mengi “Ben de çete dedirtmem” diye yineledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir