• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
"Gizemli ev" satışa çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2016'da başlayan kazı çalışması Türkiye ve dünya basınını 1 yıl boyunca bölgeye kitlemişti. Evdeki çalışmalarla ilgili birçok tahmin ortaya atılmış, gizemi her geçen gün artmıştı.

2017'de kazı alanı kapatılmış ve kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı. Yıllarca boş kalan o ev 6 milyon 750 bin lira fiyatla satılığa çıktı. Meşhur gizemli ev alıcısını beklerken, bölge halkı da yeni sahibiyle birlikte evin üstündeki gizemin kalkmasını istiyor.

GİZEMLİ EVDE NE OLMUŞTU?

Tarsus'un 82 Evler Mahallesi'nde 4 evin ortak avlusunda 16 Kasım 2016 tarihinde başlayan 1 yıl süren ve kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadan 3 Kasım 2017'de bitirildi.

Kazının kamuoyu ile paylaşılmaması ve esrarengiz bir hale bürünmesi ilçede spekülasyonları artırmış.


Parselle ilgili olarak 15 Kasım 2016'da Tarsus Müzesi Müdürlüğü'ne gelen 'alanda Özel Harekat polislerince sokak girişlerinin kapatıldığı' ihbarı üzerine Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Şubesi ile irtibata geçildi. Yapılan görüşmelerde alanın 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak tescilli olduğu, kesinlikle izinsiz bir uygulamanın özellikle kazı faaliyetlerine yönelik çalışmanın yapılamayacağı bilgisi verildi. Güvenlik görevlilerince yürütülmekte olan bir soruşturmaya yönelik inceleme yapıldığı, herhangi bir kazı çalışmasının yapılamayacağı ifade edildi.

Kazı sırasında, uzun namlulu silahları ile özel harekat polisinin gözetiminde bölgeye kuş uçurtmayacak şekilde yapılınca kamuoyunun dikkatini çekti. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden uzman arkeologlar ile Tarsus Arkeoloji Müzesi'nin önderliğinde kazı devam etti. Kazıların yapıldığı sokakta sivil polis memurlarınca güvenlik önlemi son güne kadar devam etti. Kazı alanının üstü ve alanın görülebileceği hemen her açıklık mavi branda ile kapatıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir