• DOLAR 34.106
  • EURO 38.115
  • ALTIN 2841.771
  • ...
Vatandaşlar hasar gören caminin avlusunda vakit namazlarını kılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde, onlarca cami yıkılarak kullanılmaz hale geldi.

Hasar gören camilerden biri de Kahramanmaraş’ın Doğukent Mahallesi’nde bulunan Doğukent Camisi.

Sabah namazlarında bile 200’ü aşkın cemaatiyle kentin en büyük ikinci camisi olan Doğukent Camisi, sağlam raporu aldı. Caminin hasar gören sıva ve kaplamaları onarılarak Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanıyor.

Doğukent Camii müezzini Harun Elmas, büyük bir musibet yaşadıklarını belirterek, kentte elektrik verilmesinin ardından camilerinde ezanın okunduğunu belirtti.

Elmas, “Camimiz Kahramanmaraş'ın en büyük ikinci camisi. Cemaat yönünde en kalabalık camilerden bir tanesi. Genellikle sabah namazlarında 200 kişilik cemaat olurdu. Diğer vakitlerde daha fazla olurdu. Öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Allah kimseye bir daha böyle acılar yaşatmasın.” temennisinde bulundu.

Doğukent Mahallesi’nin en çok korkulan mahallerden biri olduğunu, depremde can kaybının mahallede yaşanmadığını dile getiren Elmas, “Şehrimiz gerçekten çok kötü durumda. Mahallemiz aynı şekilde. Mahallemiz Kahramanmaraş'ta en çok korktuğumuz yerlerden bir tanesi. Deprem olacağı zaman milletin ilk aklına Doğukent Mahallesi geliyordu. Çok şükür mahalimizde can kaybı olmamış, hiçbir bina yıkılmadı. Yaklaşık 20 bin civarında mahallenin nüfusu var. Camimiz büyük hasar gördü fakat şu an sağlam raporu aldı. Camimizin kubbesinde, kolonlarında, sütunlarında, direklerinde herhangi bir hasar yok. İnşallah yakın zamanda tekrar tadilat yapılıp, camimizde tekrar ibadete başlanacak. Elektrikler olduğundan beri sürekli ezanlarımızı okunmakta, namazlarımız cemaatle birlikte kılınmaktadır. Burada 30-40 kişilik cemaatimiz oluyor. Herkesten Allah razı olsun. Müslümanlar olarak kaza ve kaderin Allah'tan geldiğine inanıyoruz. Bu çerçevede Allah'a şükür etmemiz lazım.” diye konuştu.

Cami cemaatinden Ali Koyulhisar ise, şunları söyledi:

“Doğukent'te oturuyoruz. Caminin cemaatindeniz. Camimiz hasar gördüğünde şu anda içinde ibadet yapılmıyor. Onun için dışarıda namazlarımızı kılıyoruz. Cami yıkıldı diye biz namazı terk edecek değiliz. Allah kimseye bir daha böyle bir musibet vermesin. Allah herkese yardım eylesin. Allah'tan her zaman için iyilik istiyoruz. Belki hakkımızda böyle daha hayırlıydı. Veren de kendisi, alan da kendisi. Dünya kendisinin, ahiret kendisinin, istediğini istediği gibi yapar. Bize de şükretmek düşer.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir