• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Libya'nın başkenti Trablus'ta bu sene dördüncüsü düzenlenen "Libya Gıda Fuarı" sektördeki yerli ve yabancı birçok firmayı bir araya getirdi.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin açılışını yaptığı fuara Türkiye'den 39 firmanın da bulunduğu toplam 108 yerli ve yabancı şirket katıldı.

Uluslararası Trablus Fuar Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz ve çeşitli ülkelerden diplomatlar katıldı.

Libya Gıda Fuarı'nı düzenleyen Uluslararası Sergiler ve Konferanslar Şirketi İcra Direktörü Muhammed Karvaş, 4 gün sürecek fuara 39 Türk şirketinin katıldığı bilgisini vererek, Libya'dan sonraki en büyük katılımın Türkiye'den olduğunu, onu da 23 şirketle Mısır'ın takip ettiğini söyledi.

Karvaş, fuarın hedefinin, Libya ekonomisine katkı sağlamak, yabancı şirketleri Libya pazarına tanıtmak, yerli firmaların ürünlerinin tanıtımını yapmak ve yerli, yabancı şirketler arasında toplantılar düzenlemek olduğunu ifade etti.

Libya Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Federasyonu Genel Başkanı Muhammed er-Raid de Türkiye, Tunus, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İtalya gibi uluslararası katılımlarla düzenlenen bu fuarın Libya'daki en önemli ekonomik faaliyetlerden biri olduğuna dikkati çekti.

Raid, "Bu dönemde böyle bir faaliyetin yapılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu, Libya'nın kaos içinde ve istikrarsız bir ülke olduğunu zanneden dünyaya büyük bir mesajdır." ifadesini kullandı.

Fuarın, tüm küresel şirketlere Libya'yla çalışmaya ve burada yatırım yapmaya çağrı için bir fırsat olacağını belirten Raid, bunun aynı zamanda ülkenin yeniden imar sürecine katkı sağlayacak bir adım olduğunu vurguladı.