• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Depremle ilgili Dezenformasyon Bülteni yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bültende, "Depremin ilk günü asker yardım için sahaya inmedi", "Asker, depremzedeleri kurtarmak yerine, depremden hemen sonraki gün Suriye ve Irak'ta sivilleri bombaladı", "Hatay'da çadır olmaması sebebiyle seralarda kalan bazı vatandaşlar, sobadan çıkan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti" ve "Hatay ve Adıyaman'da su yok" iddiaları ile "6 Şubat'ta Kahramanmaraş depremi sonrası bir depremzedeyi gösterdiği" öne sürülen fotoğrafa ilişkin bilgiler yer aldı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan "depremin ilk gününde askerin yardım için sahaya inmediği" iddialarının gerçek dışı olduğu ifade edilen bültende, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin 04.17'de meydana geldiği, 2. Ordu'ya bağlı TSK  personelinin, aynı gün 05.46'da kışladan çıkarak depremzedelerin yardımına koştuğu vurgulandı.

Bültende, ulaşılan görüntülerde, Mehmetçiğin sadece Malatya'da değil, saat 06.00'da Kahramanmaraş, saat 07.00'de Hatay ve saat 11.50'de, Nurdağı'ndaki enkazlarda arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirdiğinin görüldüğü kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir