• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Sayenizde acılarımızı unuttuk!    "Siz gittikten sonra vefat edenlerimizi anacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On binlerce insanın vefat ettiği, yüz bini aşkın kişinin de yaralandığı Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 27 gün geçti. Bir yanda yıkımın yaşandığı kentlerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bir yandan da İslami yardım kuruluşları, depremden etkilenen, çadırda kalan depremzedelerin yaralarını sarıyor. Gıda, soba, çadır, battaniye, giyim başta olmak üzere ihtiyaç duyulan muhtelif malzemeleri dağıtan yardım kuruluşları, günde on binlerce depremzedeye de üç öğün sıcak yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.

SİZ GİTTİKTEN SONRA VEFAT EDENLERİMİZİ ANACAĞIZ

Adıyamanlı depremzedeler, ilk günden itibaren günde üç öğün sıcak yemek ve diğer ihtiyaçlarını gideren Umut Kervanı, IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli yardım kuruluşlarına teşekkür ettiler. Kendilerini yalnız bırakmadıkları için Umut Kervanına teşekkür eden vatandaşlardan Mehmet Aydın, “Şu birlik beraberliği görünce kaybettiğim 8 canımız aklıma gelmiyor desem inanın. 70 vilayeti yanımızda görünce mutlu olduk. Sizler olmasaydınız ben de sağ olduğum halde ölü gibi olacaktım. Siz gittikten sonra vefat edenlerimizi anacağız. Sizin sayenizde, birlik ve beraberliğimiz sayesinde acılarımızı unuttuk. Cenazelerim var, vefat edenlerim var ama sizi böyle görünce mutluluktan ağlayasım geldi. Allah razı olsun size minnettarız. Bu birlik ve beraberlik oldukça sıkıntımız olmaz.” dedi.

BİRLİĞİMİZ VE KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Depremin ikinci gününden itibaren günlük üç öğün sıcak yemek dağıtan Umut Kervanına teşekkür eden vatandaşlardan Okan Kılavuz ise, 7/24 kendilerine hizmet verdiklerini, Adıyaman’da en güzel ve lezzetli yemeği verdiklerini söyledi. Diğer bir vatandaş ise, birlik ve kardeşliğin daim olması temennisinde bulunarak, Umut Kervanı Vakfı’na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

ÜÇ ÖĞÜN SICAK YEMEK DAĞITIMI SÜRDÜRÜYOR

Umut Kervanı Batman Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Temur, Adıyaman'da depremzedeler için kurulan aşevinde sıcak yemek ile muhtelif ihtiyaç malzemelerini dağıtmayı sürdürdüklerini belirtti. Ramazan Bayramı'na kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirten Teymur, hayır sahiplerine çağrıda bulunarak deprem bölgelerine yardımlarını ulaştırmaya devam etmeleri gerektiğini hatırlattı. Gün geçtikçe ihtiyaçların değiştiğini söyleyen Teymur, "Günlük ortalama 20 bin 25 bin kişi için sıcak aş çıkarıyoruz. Bugün depremin 26'ncı günü. Allah'ın izni ile Ramazan'ı da hayırseverlerin katkılarıyla burada geçireceğiz. Günden güne ihtiyaçlar değişiyor. İhtiyaçlar ilk günde ekmek ve su idi. Hala ekmek ihtiyacımız kısmen var, su ihtiyacımız var ama kuru gıda ihtiyacımız var. Aş çıkarmak için et ihtiyacımız var. Adak, kurban, zekat veren kardeşlerimiz Allah rızası için burayı ihmal etmesinler." ifadelerini kullandı.

"SİZ KENDİNİZİ BU KARDEŞLERİMİZİN YERİNE KOYUN"

Son olarak Teymur, "Oluşturduğumuz hijyen ortamında bu yardımların dağıtılması için gayret ediyoruz. Yeterli değil ama daha iyisini yapmaya çalışacağız. İç çamaşırı ihtiyacı olan kardeşlerimiz var, bunu söylemekten imtina ediyor ama ihtiyaçtır. Kendinizi bu kardeşlerimizin yerine koyun. Yıkanmaya ihtiyaçları var, alt yapıya ihtiyaçları var. Devlete sorumluluklar elbette vardır ama kardeşlerimize, kardeşlik olma hesabıyla mümin kardeşlerimize olan zorunluluk ihtiyaçlarımız var. Bunları da ihmal etmeyelim. Rabbim tüm hayırseverlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

MALATYA’DA BİNLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK ULAŞTIRILIYOR

Malatya'da sürdürdükleri çalışmalara ilişkin konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Şu anda Malatya merkez doğu garajındayız. Merkez aşevimizde öğle yemeği dağıtımındayız. Çadır kentlerdeki kardeşlerimiz burada yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. Umut Kervanı olarak merkez aşevinde yaptığımız yemekleri 5 farklı noktada depremzedelere ikram ediyoruz. Özellikle eğitim ve araştırma hastanesi önünde binlerce kişiye yemek ikramında bulunuyoruz. Bu ikramın kardeşlerimize ulaşmasında katkısı olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Uzun sürecek olan bu süreçte inşallah ikramlarımıza hayırseverlerimizin desteğiyle devam edeceğiz. Burada depremzede kardeşlerimiz için yemeklerini yiyebilecekleri oturma alanları da mevcut. Yemek pişirmek için de bağımsız bir bölümümüz var. İnşallah bu hizmetimizi genişleterek devam ettireceğiz." dedi.

YARALAR SARILINCAYA KADAR DEPREMZEDELERE YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşan Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden hemen sonra Avrupa Yetim Eli olarak kardeş STK'lar olan Umut Kervanı, IHO Ebrar ve Yetimler Vakfı ile birlikte hemen organize olduk. Depremin ardında 26 gün geçti ve hala sahadayız. Şu anda depremden etkilenen tüm illerde depremzedelere sıcak aş ikramı, battaniye, çocuk maması ve bezi gibi ihtiyaçları karşılamak için seferber olduk. Allah razı olsun hayırseverler de destek oluyorlar. Malatya depremden en çok etkilenen illerden birisi oldu. Birçok insan evine giremiyor. Evleri hasar almayan çok az insan var ve onlar da evlerine giremiyor. Dışarıda kalan insanlar çadırlarda, konteyner kentlerde hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Bu durumda insanların yemek yapması imkânsız gibi. Biz de Avrupa Yetim Eli olarak kardeş STK'lar ile birlikte Malatya'da 5 ayrı dağıtım noktasında günlük olarak 10 bin kişiye yemek dağıtıyoruz. Ayrı semtlerde kurulan bu çadırlarda günlük 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun." dedi. Depremin yaşandığı ilk hafta ciddi yardımın geldiğini ancak son dönemde yardımların azaldığına dikkat çeken Aysu, hayırseverlerden uzun soluklu devam edecek olan bu çalışmalara destek vermeye devam etmeleri talebinde bulundu. Aysu, Avrupa Yetim Eli olarak yaralar sarılıncaya kadar ellerinden geldiğince depremzedelere yardım etmeye devam edeceklerini vurguladı.

“KAHRAMANMARAŞ’TA GÜNLÜK 20 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITIYORUZ”

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta açtıkları aşevlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi. Karavil, “11 ilimizde meydana gelen depremle birlikte ilk günden itibaren Umut Kervanı koordinasyonunda deprem alanlarına hareket ettik. Bugün depremin 26’ncı günü Kahramanmaraş’ta günlük ortalama 20 bin depremzedeye günlük üç öğün sıcak yemek dağıtımını yapıyoruz. Burada ayrıca insanların ihtiyaçlarını karşılamak için bir kabul depomuz var. Acil ihtiyaçlar için bayanlara yönelik çadırımız var. Oraya bayanlarla ilgili malzemeler yerleştirilmiş. Tüm alanlarda kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Uzun soluklu bir çalışma olacağından dolayı yardım çağrısında bulunan Karavil, şunları söyledi: “Ramazan ayında da burada aynı şekilde bu çadırlarımızı devam ettirmek istiyoruz. Tüm halkımızdan isteğimiz şudur. Bu yol uzun bir yoldur, uzun bir süreç istiyor. Buradaki kardeşlerimizi unutmasınlar. Yemekle ilgili çalışmalar, gıda yardımları, genel ihtiyaçlara göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm halkımızın desteğini bekliyoruz. İnşallah sabır ve sebatla yaraları hep birlikte saracağız. Buradaki caminin içerisinde çocuklara psikolojik destek vermek adına bir oyun alanı kurduk. Sağlık hizmetinde bulunmak için bir sağlık kabini kurduk. Toplam 5 noktada mutfaklarımız var, orada yemekleri dağıtıyoruz. İlçelere ve köylere mobil ekiplerimiz yardımları dağıtıyorlar. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun. Rabbim bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın. Rabbimizin yardımıyla inşallah hep birlikte ayağa kalkacağız.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir