• DOLAR 32.897
  • EURO 35.343
  • ALTIN 2460.873
  • ...
Sallandığınızı hissediyorsunuz fakat lamba sabitse...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzman Klinik Psikolog Ayhan Altaş'ın paylaştığı makaleye göre, Sürekli sallanıyor hissi farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Vertigo, orta kulak problemleri bazı nörolojik ve fizyolojik sorunlardan kaynaklanabilir. Öncelikli olarak bu durumun fizyolojik olup olmadığını anlamak adına ilgili birimin doktorlarından muayene olmak doğru adım olacaktır.

Yapılan fizyolojik muayene sonrasında sorunun psikolojik olduğu düşünülüyorsa o zaman işin psikolojik boyutlarını ele almak doğru olacaktır. Sallanma hissi sıklıkla kaygı problemi yaşayan kişilerde görülmektedir. Bu his olumsuz bir düşünce tarafından tetiklenmektedir. Tetikleyici düşünce sıklıkla bayılacağım, deprem olacak, kötü bir şey olacak gibi düşünceler olabilir. Bu düşünceler kaygı düzeyini artırır ve sallanma hissi daha da artar.

Burada mevcut problemin artması kişilerin sallanma hissini yok etme çabasından kaynaklanır. Sallanma hissi yerine işlevsel olmayan düşüncelerin ve kaygı düzeyinin azalması daha doğru adım olacaktır. Bunlarla alakalı kaygı düzeyini azaltacak ( fiziksel gevşeme egzersizleri, nefes egzersizleri) yöntemler yapmak önemli bir adımdır.

Kaygı düzeyini azaltacak yöntemler yapmanıza rağmen sallanma hissi ve kaygı düzeyi değişmiyorsa bir uzmandan psikolojik destek almanız gerekecektir. Sallanma hissi bir travmaya bağlı ortaya çıkmamışsa genelde hipnoterapi yöntemi başarılı sonuçlar verecektir. Eğer bir travma ile tetikleniyorsa EMDR terapi daha doğru tercih olacaktır.

(Kaynak: Bursapsikologum)

Bu haberler de ilginizi çekebilir