• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Şanlıurfa'da iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ekim 2022 yılında Dokukan aşiretine mensup Atıcı ve Doğruyol aileleri arasında Viranşehir-Ceylanpınar karayolu üzerinde bulunan Okullar bölgesinde okul çıkış saatinde çıkan silahlı kavgada, ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar yoldan geçen öğrenci servisinde bulunan Ömer Faruk Çınar (16) ile Sümeyye Yeten'in (16) ölümüne yol açmıştı.

Kavgayla alakaları olmayan Şımıta aşiretinden 2 öğrencinin hayatını kaybettiği olayın ardından Dodukan ve Şımıta aşiretleri arasında husumet başladı.

Dokukan ve Şımıta aşiretleri arasında başlayan husumet, Viranşehir ilçesinin kanaat önderlerin araya girmesi sonucu barışla sonuçlandı.

Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda bulunan Kırsal Elgün Mahallesinde düzenlenen barış programına, Viranşehir Zahireciler ve Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan, Menderes Atilla, iki aşiret bireyleri ve vatandaşlar katıldı.

Barışa ikna olan ve düzenlenen programda bir araya gelen husumetli aileler, tekbir ve dualarla barıştı.

Barış programında konuşan Viranşehir Zahireciler ve Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan, olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Dodukan aşiretinin bir mensubu olarak, aşireti adına Şımıta aşiretinden özür dilediğini söyledi. 

Viranşehir’e kavga ve şiddetin yakışmadığını belirten Başkan Atan, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını temenni ederek, kendilerini kırmayarak barışa evet diyen iki aşiretin ileri gelenlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir