• DOLAR 32.566
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2452.16
  • ...
HDP, Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde Emek ve Özgürlük İttifakı'nın tutumu ne olur?" sorusuna Sancar, "Bu konuda hangi yolu ve yöntemi izleyeceğimiz daha önce defalarca sözcülerimiz ve temsilcilerimiz tarafından açıklanmıştır. Elbette gelişmeleri takip edeceğiz. Kurullarımızla ve ittifak güçlerimizle birlikte değerlendireceğiz. Tutumumuzu da bu süreçlerin sonucunda ortaya koyacağız." yanıtını verdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin soruya karşılık Sancar, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğimizi depremden önce açıklamıştık. Ancak depremin yarattığı sarsıntı ve büyük yıkım bizleri bu süreci yeniden değerlendirme kararına yöneltti. Bu süreci yeniden değerlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Hem kurullarımızda hem de ittifak güçlerimizle bu değerlendirmeleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Sancar, "Gelişmeleri takip ediyoruz. Henüz kendi içlerinde de görüşme ve istişare süreci devam ediyor. Biraz önce yaptığım açıklamada sorularınızın cevabının olduğunu düşünüyorum. Daha fazlasını belirtmeye gerek görmüyorum." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir