• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Umut Kervanı ikramlarıyla çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremin etkilediği yerlerden biri olan Hatay'ın İskenderun ilçesinde açtıkları aşevinde depremzedelere umut olmaya devam ediyor.

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, 20 Şubat'ta 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı. 

Bütün imkanlarını seferber ederek üye ve gönüllüleriyle deprem bölgesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ile Yetimler Vakfı, depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle çocuklara ev kahvaltısını aratmayan İslami STK'lar sabahları depremzedelere haşlanmış yumurta, patates kızartması, peynir, zeytin ve meyve suyu ikramını ile minik depremzedelerin yüzünü güldürüyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü aşevi aşçılarından İrfan Akdin, depremzedelere yardımların devamı için hayırseverlerin desteklerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Akdin, "Depremin ilk gününden beri depremzedelere sıcak yemek veriyoruz. Çocuklara ev yemeklerini aratmamak için günlük haşlanmış yumurta, patates kızartması, peynir, zeytin ve meyve suyu vermeye çalışıyoruz. Yardımlarımızın ve sıcak aşımızın devamı için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir