• DOLAR 32.389
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2394.121
  • ...
Yaz Kur`an Kurslarında bilgi yarışması düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Nusaybin ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Yaz Kur`an Kursu münasebetiyle ilçedeki Cami ve Kur`an Kurslarında okuyan öğrencilere yönelik etkinlikler arasında bilgi yarışması da düzenleneceğini söyledi.
 
Müftü Çiçek yaptığı açıklamada, yarışmanın 19 ve 22 Ağustos tarihlerinde yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden yapılacağını belirtti. Müftü Çiçek açıklamasına yarışmayla ilgili olarak şu bilgilere yer verdi:
 
- Yaz Kur`an Kursları 24 Haziran tarihinde başlamış 23 Ağustos tarihinde sona erecektir. Yarışma yazılı sınavı 19 Ağustos Pazartesi günü sözlü sınavı ise 22 Ağustos Perşembe günü saat 10.00`da Molla Musa camiinde yapılacaktır.
- İlçemiz Yaz Kur`an Kurslarına yönelik yapılacak yazılı sınavda sorular her öğrenciye ulaştırılmış bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında yer alan "Dinimizi Öğreniyoruz 1,2,ve 3" kitaplarından sorulacaktır Sınava hazırlık hocalarımız tarafından sağlanacak, verilecek ödül öğrencilerin "Yaz Kur`an Kursları Öğrenci Kitaplarını " okumaları için teşvik edici olacaktır.
- Sınav üç aşamalı yapılacaktır. Sınavın birinci aşamasında, Cami ve Kur`an kursu hocalarımız kurs birincilerini kendi yapacakları sınavla belirleyecek birinci olan öğrencilerinin isimlerini en geç 16 Ağustos Cuma günü saat 13.00`a kadar müftülüğümüze bildireceklerdir.
- Sınavın ikinci aşaması 19 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00`de "Molla Musa Camii Konferans Salonu`nda gerçekleştirilecektir. Müftülüğümüz gözetiminde hazırlanmış 100 soru bulunacak test sınavı sonunda en yüksek puan almış 15 öğrenci belirlenecektir.
- Sınavın son aşamasında en yüksek puan almış olan 15 öğrenci yüzüne ve ezber sınavına alınacaktır. Fil sûresi ile Nâs sûresi arası tecvitli olarak ezbere dinlenecek; Diyanet Elif Ba`sında yer alan dualar ezbere dinlenecek ve yüzüne okutulacaktır.
- Komisyon jürisi beş kişiden oluşacak en yüksek puan veren ile en düşük puan veren hocanın puanları değerlendirilmeyecektir.
- Yarışma sonunda öğrencilerin yazılı ve sözlü puanları toplanarak ortalamaları alınmak suretiyle başarılı öğrenciler belirlenecektir. İlk beş öğrenciye ödül verilecektir."
 
Ayrıca yarışmada ilk 5`e girenlerden 1 ve 2`inciye tablet bilgisayar, 3 ve 4`üncüye bisiklet, 5`inciye ise çeyrek altın verilecek. (Halil Akbalık - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri