• DOLAR 32.577
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2454.436
  • ...
Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören araçlar onarılmaya çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Yaşanan depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta, hayat normale dönmeye başlıyor.

Dükkanlarını açan sanayi esnafı, enkaz altında kalarak hurdaya dönen otomobilleri onarmaya çalışıyor. Depremlerde hasar alan araçlar, onarılmak üzere sanayi esnafına götürülüyor.

Sanayi esnafı, depremden etkilenen araçların tamiri ve yeniden ekonomiye kazandırılması için kepenklerini açarak, çalışmaya başladı.

"Hayata dönmeye çalışıyoruz"

Kahramanmaraş sanayisinde kaporta dükkânı işleten Orhan Yılancı, "Vatandaş mecburen küçük hasarlı araçları yaptırıyor. Büyük hasarlı olanları da 'devletten bir katkı alabilir miyiz?' diye beklemeye aldılar. Aracının kaskosu olanlar kaskodan yaptırıyor, diğerleri de mecburen bekliyor. Vatandaş 5-6 bin liraya kadar cebinden yaptırabiliyor, üstüne çıktığı zaman yaptırmıyor bekliyor. Dükkanları pazartesi günü açtık, çalışamaya başladık. Hayata dönmeye çalışıyoruz." dedi.

"Dükkanımızda ufak bir hasar var, mecburen çalışmak zorundayız"

Sanayi esnafından Şevket Nergiz ise, "Müşteriler depremden dolayı hasar alan arabasını yaptırmaya geliyor. Araçların hasar görmüş yerlerine kaporta, boya işlemlerini yapıyoruz. Şu anda çok yoğunluk var. Dükkanımızda ufak bir hasar var, mecbur hayat devam ediyor. Çalışıyoruz, işimizin başındayız." şeklinde konuştu.

"Depremden sonra fiyatlarımızı biraz daha aşağıya çektik"

35 yıllık esnaf olduğunu belirten Özgür Öztürk, "Dükkanımızı açtık, gelen giden oluyor vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabi deprem öncesi bir de sonrası var; depremden sonra fiyatlarımızı biraz daha aşağıya çektik. Vatandaşa yardımcı olmak amacıyla indirim yaptık. 35 yıldır bu işin içerisindeyim. Rabbim çok şükür böyle bir şeyi yaşatmamıştı; böyle bir felaketi, mağduriyeti ve hasarı şimdi gördük. Birbirimize yardımcı olmamız lazım, zor gününde insana lazımdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir