• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Balat, kokudan kurtuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer sınırlarındaki Balat bölgesinin alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalara başladı.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Balat ve çevresindeki pis suların taşması ve kötü koku olayı, inşallah çalışmalar tamamlandıktan sonra kalmamış olacak. Bölge, kalıcı bir ferahlığa kavuşmuş olacak" dedi.

 

Balat'ın kot düşüklüğünden dolayı atıkların tahliye edilemediği bir bölge haline geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Burası foseptiklerle dolu, yetersiz alt yapıdan oluşuyordu. Erginevler sitesinin yapılması ve yerleşmenin artması nedeniyle alt yapının bir noktada toplanması ve mevcut alt yapının yetersizliği söz konusuydu. Zira sık sık logar kapaklarında taşmalar oluyor, bölgede kötü kokular yayılıyordu. Yine aynı şekilde foseptiklerin de taşması, önemli ölçüde rahatsızlık veriyordu" diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi'nin BUSKİ nezdinde başlattığı çalışmalarla bölgeye 800'lük boruların döşenme çalışmalarının başlatıldığını, tüm giderlerin toplanarak ek bağlantılarla birlikte bölgeden uzaklaştırılacağını belirten Başkan Altepe, "Bu atıklar uzun bir hatla daha sonra Badırga Arıtma Tesisleri'ne giden arıtma kolektörlerine bağlanmış olacak. Artık alt yapı tamamen yeterli hale gelmiş ve çevre rahatlamış olacak. Taşmalar ve koku olayı, kökünden kazınmış olacak. Şimdiden Balat'ımız ve Nilüferimiz için hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

 

Balat'ta yaşayan ve Başkan Altepe'nin inceleme gezisine katılan Bursa eski valilerinden Ali Fuat Güven de çevre hassasiyeti nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Balat'ta oturanların çok ciddi bir koku probleminin olduğunu, kanalizasyon sularının yüzeye çıktığını ve insanların bundan çok rahatsızlık duyduklarını dile getiren Güven, "Büyükşehir Belediyemiz duyarlılık gösterdi ve burada çok güzel, hayırlı bir hizmetin başlamasına sebep oldu. Sayın başkanımıza ve ekibine, bu hassasiyetlerinden dolayı minnettarız" diye konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir