• DOLAR 32.559
  • EURO 35.289
  • ALTIN 2468.297
  • ...
Adanalı minik Hatice'nin depremzedeler için duyarlılığı yürekleri ısıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de 10 ilde büyük yıkımlara yol açan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yardım seferberliği sürüyor.

Her gün çocukların güzel yüreklerinden kopan yeni iyiliklerin yaşandığı Umut Kervanı temsilciliklerinde çocukların yardımları yürekleri ısıtıyor.

Hatice Özbay isimli bir kız çocuğu da evde boncuklardan yaptığı kolye ve bilezikleri ile kumbarasında biriktirdiği paraları depremzedelere ulaştırılmak üzere Adana Umut Kervan'ına teslim etti.

Umut Kervanı Derneği'ne yaşıtları tarafından yapılan yardımları gördüğünde içinde çok güzel şeyler hissettiğini söyleyen minik Özbay, kumbarasında biriktirdiği parayı Umut Kervanı üyesi Orhan Erkuş'a vererek depremzede çocuklara ulaştırılmasını istedi.

Özbay, yaptığı yardıma ilişkin şunları söyledi:

"Paraları, onlara yiyecek ve yuva alsınlar diye yollamak istedim"

"Depremzedelerin ev, yuva ve yiyecek ihtiyaçlarını alsın istedim. Umut Kervanı'nın depremden sonra insanlara ne kadar yardım yolladığını gördüm.  Onun için kumbaramı Umut Kervanı'na getirdim. Depremzedeler (çocuklar) hakkında şöyle düşündüm: Acaba yuvaları olmadan nasıl duruyorlar, nasıl yaşıyorlar? Öyle bir hisse kapıldım. Paraları, onlara yiyecek ve yuva alsınlar diye yollamak istedim."

Umut Kervanı Derneği yetkilileri de Minik Hatice'nin depremzedelere yaptığı anlamlı bağışı teslim alarak teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir