• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
İHD: İmralı cezaevi kapatılsın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İHD Diyarbakır Şubesi ile kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, hesap sorulsun" sloganıyla düzenlediği 232. hafta oturma eylemi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

 

Oturma eylemi öncesi bir açıklama yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Bölgede insanların kaybedilip, toplu mezarlara gömüldüklerine dikkat çekti.

 

Kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması için yargının gerekli sorumluluğu yerine getirmediğini belirten Bilici, "Vicdanlı bir savcı JİTEM ile ilgili bir vahşeti ortaya çıkararak, irade ve cesaret gösterdi. Tüm savcıların yapması gereken budur. Yoksa adalet duygusu zedelenir ve biz konuda irade beyan etmekten hiç çekinmeyiz" dedi.

 

Kayıpların bulunması ile ilgili devlete çağrıda bulunan Bilici, "Kayıplarımız nerede ise bulun ve failleri kim ise açığa çıkartın ve yargılayın. Yoksa sizleri affetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Gündemdeki gelişmelere değinen Bilici, "İnsanların ölmelerini, rehine gibi cezaevlerinde tutulmalarını istemiyoruz. Savaşın vahşi yüzüyle yaşamak istemiyoruz. Sürecin ilerletilmesi için hükümet adım atmalıdır. Bu adımlardan öncelikli olan da Abdullah Öcalan'ın tedavisinin yapılması, sağlık ve yaşam koşullarının düzeltilmesidir. Ayrıca İmralı cezaevinin kapatılmasıdır." dedi.

 

Kayıplardan Süleyman Şık'ın hayatının okunmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup sessiz bir şekilde dağıldı. (M. Sait Adiyaman / Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir